Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κυτταρίτιδα


Επειδή όπως λέει και ο σοφός λαός μας  «των φρονίμων τα παίδια πριν πεινασουνε μαγειρεύουν»… συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και να αρχίσετε να τα εφαρμόζετε ώστε να σας βρεί το καλοκαίρι πανέτοιμες !!!


Οι Τροφές Που Καταπολεμούν την Κυτταρίτιδα 

#1 Ξερά Δαμάσκηνα
Δεσμεύουν μέρος του λίπους των τροφίμων που συνοδεύουν, έχουν καθαρκτικές ιδιότητες & βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου.
#2 Λιναρόσπορος 
Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πολυακόρεστων λιπαρών και πρωτεϊνών.
#3 Ροζ Γκρέιπφρουτ 
Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C και κινητοποιεί τα αποθηκευμένα λίπη.
#4 Πράσινο Τσάι 
Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, που σε συνδυασμό με την τεΐνη αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, είναι λιποδιαλυτικό και αντικυτταριτιδικό  με μηδέν θερμίδες.
#5 Κόκκινο Μήλο 
Πλούσιο σε πηκτίνες, διαλυτές φυτικές ίνες που απορροφούν το διατροφικό λίπος και μειώνει τη χοληστερίνη.
#6 Δημητριακά ολικής άλεσης
Παρέχουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες  που ωφελεί την υγεία του δέρματος.
#7  Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Όπως το σπανάκι ή το σγουρό λάχανο περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως λουτεΐνη.
#8 Λιπαρό ψάρι
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν ορισμένα είδη ψαριού διατηρούν το δέρμα όμορφο και λαμπερό, ενώ καταπολεμούν τη φλεγμονή και βελτιώνουν τη ροή του αίματος.
#9 Αβοκάντο
Περιέχει λιπαρά οξέα που κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό και ελαστικό κάτι το οποίο βοηθά στο να μην είναι τόσο εμφανής η κυτταρίτιδα.
#10 Σπαράγγια
Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι το οποίο μπορεί να περιορίσει σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.

 
Θεραπείες που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα

Μεσοθεραπεία
Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία με ενέσεις εγχέονται υποδόρια λιποδιαλυτικές ουσίες (π.χ. καφεΐνη, εκχύλισμα αγκινάρας, θεοφυλλίνη, βιταμίνη Ε), που σκοπό έχουν να διασπάσουν την κυτταρίτιδα, μετά από 4-8 θεραπείες.

Λεμφατικό Μασάζ
Με τις κατάλληλες πιέσεις στα λεμφογάγγλια και το «ντραινάρισμα» των λεμφικών αγγείων, επηρεάζονται θετικά τα ζωτικά όργανα του σώματος και βελτιώνεται θεαματικά η λειτουργία τους. Χρειάζεται 6- 12 θεραπείας άναλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Θεραπείες με Laser
Οι θεραπείες με laser της κυτταρίτιδας γίνονται από συσκευές που χρησιμοποιούν την ενέργεια του laser για να κάψουν το λίπος κάτω από το δέρμα. Επίσης διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου.

Κρέμες για την κυτταρίτιδα
Οι κρέμες για την κυτταρίτιδα είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Εφαρμόζονται στην περιοχή που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. Στοχεύουν στο κάψιμο του λίπους κάτω από το δέρμα και λείανση της επιδερμίδας. Η αποτελεσματικότητα τους διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.



Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top