DIY: Οι καλύτερες σπιτικές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας


Η κυτταρίτιδα αποτελεί μεγάλο βραχνά για το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού – αν όχι για όλο! 
Αν θέλετε να αγοράσετε μια καλή κρέμα κατά της κυτταρίτιδας θα χρειαστεί να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία. Για αυτό προτείνουμε μια ανέξοδη εναλλακτική λύση : Να φτιάξετε μόνες σας σπιτική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας, η οποία θα είναι φτιαγμένη από εντελώς φυσικά συστατικά χωρίς να περιέχει συντηρητικά, σταθεροποιητές ή άλλα χημικά συστατικά. 
Εμείς δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 4 αποτελεσματικές σπιτικές κρέμες για την κυτταρίτιδα που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας. Δοκιμάστε τες και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.



Μάσκα με λεμόνι και μέλι

Για να απαλλαγούμε σταδιακά από την κυτταρίτιδα ανακατεύουμε το χυμό μισου λεμονιού, 5 κουταλιές της σούπας μέλι, καθώς και 2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Εκτός από την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στον οργανισμό σας θα κάνετε επίσης μια μεγάλη χάρη στο δέρμα σας. Απλώστε το στο δέρμα σας, καλύψτε το με μια καθαρή πετσέτα, αφήστε την πετσέτα για τουλάχιστον 15-20 λεπτά και μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Φροντίστε το δέρμα σας με αυτή την θρεπτική και καταπραϋντική θεραπεία περισσότερες φορές κάθε εβδομάδα.

Μάσκα με καφέ

Οι κόκκοι του καφέ είναι πολύ ευεργετικοί και βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Φτιάξτε λοιπόν μια φυσική μάσκα με 1/4 του φλιτζανιού κατακάθια καφέ (ελληνικό ή γαλλικό) και 1 κουταλιά της σούπας λάδι ή λίγη κρέμα σώματος. Μόλις ανακατέψετε τα υλικά και γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, απλώστε το στα σημεία που έχετε πρόβλημα και τυλίξτε τα με διαφανή μεμβράνη. Αφήστε το 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια απλώστε μια ενυδατική κρέμα με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις-από κάτω προς τα πάνω.

Θερμαντικό σκραμπ αδυνατίσματος με κανέλα και λάδι κισσού

Καταπολεμά την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος αλλά και την επιδερμική χαλάρωση. Είναι καλό να το χρησιμοποιείται μόνο 2 φορές την εβδομάδα. Ανακατέψτε 1 κουταλιά κανέλα σκόνη,1 κουταλιά αλάτι και μίση κούπα λάδι κισσού.Κάνετε μασάζ με το μίγμα στις περιοχές με τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα για 4-5 λεπτά μέχρι το δέρμα να πάρει ένα απαλό ερυθρό χρώμα. Ξεπλένετε με δροσερό νερό και σκουπίζετε.

Μάσκα με αιθέρια έλαια 

Σε 200 ml γαλάκτωμα σώματος ουδέτερης βάσης, προσθέτεται 20 σταγόνες δεντρολίβανο, 20 σταγόνες γκρέιπφρουτ και 10 σταγόνες γεράνι. Εφαρμόζετε καθημερινά με τοπικό μασάζ, συμβάλει ιδιαίτερα στην κατακράτηση των υγρών. 

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top