Τα φυσικά συμπληρώματα - ενισχυτικά τεστοστερόνης

Όσο σκληρά και τακτικά και εάν ασκείστε, ακόμη και εάν πηγαίνετε καθημερινά γυμναστήριο και προσέχετε τη τη διατροφή σας, λαμβάνοντας επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, κάποια στιγμή θα έρθει η στασιμότητα, η οποία μπορεί να αποδειχθεί απογοητευτική και αποκαρδιωτική. Τότε ίσως καταφύγετε στα φυσικά ενισχυτικά τεστοστερόνης που υπάρχουν στο εμπόριο. Η ενίσχυση της τεστοστερόνης μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Έρχονται υψηλότερα επίπεδα αντοχής στο γυμναστήριο και μείωση του σωματικού λίπους, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση της σύστασης του σώματος.
Θα δείτε μια σημαντική αύξηση της λίμπιντο και στην εν γένει σεξουαλική λειτουργία και να βελτιωθεί η διάθεσή σας αρκετά. Τα συμπληρώματα τεστοστερόνης επιπλέον, έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη (έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο γιατί κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό). Τα ενισχυτικά τεστοστερόνης συνιστώνται επίσης σε άνδρες προχωρημένης ηλικίας καθώς μετά το τέλος της εφηβείας τα επίπεδα της πέφτουν σιγά – σιγά.


Τα συμπληρώματα ως ενισχυτικά τεστοστερόνης είναι φυσικά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης. Υπάρχουν δύο κύριοι τύπου ενισχυτές τεστοστερόνης, Tribulus και ZMA.
Το Tribulus Terrestris είναι ένα φυτό αμπέλου που μεγαλώνει σε μέτρια και τροπικά κλίματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, την Ανατολική Ευρώπη, την Ινδία και την Κίνα. Το Tribulus Terrestris περιέχει στεροειδή σαπωνίνες, τα αλκαλοειδή, και flavanoids, και protodioscins το περιεχόμενό του πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για τα αποτελέσματά του στην ορμόνη, λίμπιντο και τη σύνθεση του σώματος.
Το ZMA είναι μια επιστημονικά σχεδιασμένη αναβολική φόρμουλα ορυκτών. Περιέχει ψευδάργυρο Monomethionine Ασπαρτική μαζι με Ασπαρτική μαγνησίου και βιταμίνης Β-6, και είναι ένα εξολοκλήρου φυσικό προϊόν που έχει αποδειχθεί κλινικά για να αυξήσει σημαντικά επίπεδα αναβολικών ορμονών και της μυϊκής δύναμης σε αθλητές και όχι μόνο.

Τα συμπληρώματα τεστοστερόνης έρχονται σε μορφή χαπιού ή κάψουλας και λαμβάνονται 1-2 φορές την ημέρα. Η δοσολογία εξαρτάται από το είδος των συμπληρωμάτων, τα συστατικά και πόσο είναι που περιέχεται σε κάθε χάπι / κάψουλα. ΖΜΑ και Tribulus θεωρούνται απολύτως φυσικά προϊόντα και είναι απαλλαγμένα από οποιεσδήποτε παρενέργειες.
Το d-ασπαρτικό οξύ έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την κινητικότητα του σπέρματος και πως αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άνδρες. Πιστεύεται πως δουλεύει με την τόνωση της παραγωγής της ωχρινοτρόπου ορμόνης, η οποία με τη σειρά της προωθεί τους όρχεις στην παραγωγή της τεστοστερόνης. Από την άλλη πλευρά, το d-ασπαρτικό οξύ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, οι πρωτογενείς γυναικείες ορμόνες που λειτουργούν έναντι του επιθυμητού αποτελέσματος της οικοδόμησης περισσότερων μυών.

Το HMB (Hydroxy-Beta-Methylbutyrate) ή αλλιώς βήτα-μεθυλοβουτυρικό υδροξύ, προέρχεται από την λευκίνη. Με απλά λόγια, είναι ένα ακόμη αμινοξύ. Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο συμπλήρωμα, και μερικές μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά του τόσο στην οικοδόμηση όσο και στη διατήρηση άπαχης μυϊκής μάζας σε τέτοιο βαθμό ώστε άνετα μπορεί να συγκριθεί με το "ιερό τέρας" των συμπληρωμάτων, την κρεατίνη.
Το Eurycoma longifolia είναι ένα ανθοφόρο φυτό της ΝΑ Ασίας. Έχει παράδοση αιώνων ως φάρμακο για αρκετές ασθένειες, από ρευματισμούς μέχρι πονοκεφάλους. Ωστόσο, η πιο κοινή χρήση του είναι ως αφροδισιακό.

Το GABA, το Υ-αμινοβουτυρικό οξύ είναι ένας θεμελιώδης νευροδιαβιβαστής. Παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του εγκεφάλου, στον ύπνο, και στη μνήμη. Είναι επίσης υπεύθυνος για την διαδικασία της σύσπασης στους μυς. Τεχνικά, είναι ένα αμινοξύ, αν και δεν σχηματίζεται σε καμία πρωτεΐνη. Το GABA μπορεί να λειτουργήσει διεγείροντας διαφορετικά μέρη του νευρικού συστήματος, ιδιαίτερα την υπόφυση, η οποία με τη σειρά της απελευθερώνει αυξητική ορμόνη. Το GABA βελτιώνει επίσης τον ύπνο και μείωνει το άγχος.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top