Γόβες, ένας έρωτας που πονάει!

Οι γόβες, είναι φετίχ τόσο για άνδρες όσο και για τις γυναίκες, καθώς κόβουν την ανάσα των ανδρών και να τονώνουν την αυτοπεποίθηση των γυναικών. Θεωρούνται σύμβολο του σεξ, της εξουσίας, αλλά σφίγγουν τα πόδια, περιορίζουν την κίνηση, είναι κουραστικά, ευνοούν το στραμπούληγμα, πιάνονται στις εσοχές. Και μάλιστα, σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς, οι γόβες είναι υπεύθυνες για βλάβες των πελμάτων και για το 80%, περίπου, των διαστρεμμάτων.

Η καθημερινή και πολύωρη χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε πόδια και μέση. Σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς, για να έχει το βήμα ελαστικότητα και σταθερότητα και το σώμα μας σωστή στήριξη, πρέπει το πόδι μας να στηρίζεται σε τρία σημεία: στη φτέρνα, στο μεγάλο και στο μικρό δάχτυλο.

Η ανύψωση της φτέρνας, που συνεπάγεται η χρήση ενός ψηλοτάκουνου υποδήματος, μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των δαχτύλων και δυσμορφίες των αστραγάλων. Παράλληλα, η μεταφορά του κέντρου βάρους από τη φτέρνα στα ακροδάχτυλα έχει επιπτώσεις και σε άλλες αρθρώσεις του σώματος, κυρίως στα γόνατα.

Επίσης, οι γυναίκες που φορούν συνεχώς ψηλά τακούνια δυσκολεύονται να συνηθίσουν τα χαμηλά και τα επίπεδα παπούτσια και αυτό γιατί συρρικνώνεται ο αχίλλειος τένοντας με αποτέλεσμα να νιώθουν καθώς περπατούν πόνο στη γάμπα και γρήγορη κόπωση.
Οπότε τι κάνουμε; Λύσεις υπάρχουν.
Μη φοράτε γόβες σε καθημερινή βάση και για πολλή ώρα. Η μύτη του παπουτσιού καλό είναι να είναι στρογγυλεμένη. Τοποθετείστε ειδικούς πάτους που εμποδίζουν την ολίσθηση του πέλματος και ανακουφίζουν από τους πόνους στα δάχτυλα για όση ώρα τα φοράτε.
Όταν περπατάτε, σφίξε μηρούς και γλουτούς και ρίξτε πίσω τους ώμους, προβάλλοντας το στήθος σας. Κρατήστε το κεφάλι ψηλά, με τα σαγόνι παράλληλα με το έδαφος. Διατηρήστε τους αστραγάλους σε κάθετη σχέση με το έδαφος, χωρίς να τους γέρνετε προς τα μέσα ή προς τα έξω. Ρυθμίστε το βάδισμα σας: Τα τακούνια θα σας αναγκάσουν να κάνετε μεγαλύτερα βήματα από ό,τι συνήθως - θα σας αναγκάσουν να γέρνετε λίγο προς τα πίσω, το οποίο σας δίνει χάρη αλλα και καλύτερη ισορροπία.

Επιλέξτε ένα πιο φαρδύ τακούνι, καθώς το στιλέτο μπορεί να φαίνεται κομψό, αλλά προσφέρει πολύ λίγα στο θέμα στήριξης. Το λεπτό τακούνι στη γόβα σημαίνει ότι το πόδι και το κύριο βάρος σας σε κάθε βήμα πέφτει σε μία πολύ μικρή επιφάνεια. Ενώ σε μια ευρύτερη επιφάνεια τακουνιού, βοηθά να διανέμεται πιο ομοιόμορφα το βάρος.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top