Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πράσινο τσάι

Γνωρίζουμε το πράσινο τσάι ως ένα «θαυματουργό» βότανο και αφέψημα. Οι ιδιότητές του είναι γνωστές από αιώνες, όμως μόνο πρόσφατα οι θεραπευτικές του ιδιότητες διερευνήθηκαν επιστημονικά. Με 6 βασικές πολυφαινόλες στο «ενεργητικό» του, το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο ευεργετικά ροφήματα. Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν ως φάρμακο για περισσότερα από 4.000 χρόνια. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το πράσινο τσάι αυξάνει την ενέργεια και μειώνει τη χοληστερόλη. Επίσης, το πράσινο τσάι αυξάνει το μεταβολισμό, πράγμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια βάρους. Είναι άφθονο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, επουλώνοντας τις φλεγμονές στα κύτταρα μετά από μια σκληρή προπόνηση και σαν μπόνους μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Παράλληλα, το πράσινο τσάι προστατεύει το συκώτι. Όλοι γνωρίζουμε τι ζημιά προκαλούν να πολλά κόκκινα κρέατα στα επίπεδα χοληστερίνης, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι και το συκώτι επιβαρύνεται εξίσου.
Χάρη σε ένα ισχυρό θρεπτικό συστατικό του φυτού του πράσινου τσαγιού, που ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη, το ποτό αυτό αποδεικνύει ότι η φύση προσφέρει πραγματικά τα καλύτερα… φάρμακα.




Επίσης το πράσινο τσαι βοηθά στην αργή ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Experimental Cell Research, διαπίστωσε ότι η επιγαλλοκατεχίνη ανέστειλε τον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων σε όγκους του μαστού. Παράλληλα βοηθά στην προστασία του δέρματος από την ζημία που επιφέρει η υπεριώδης ακτινοβολία, ενώ μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, πρόβλημα με το βάρος σας ή απλά είστε ένα τέρας με 110 κιλά μυς, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει αρκετά αυτό το ζήτημα.
Το πράσινο τσάι, επιπλέον, ενυδατώνει το σώμα γρηγορότερα από το νερό όταν είμαστε διψασμένοι.
Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Πρόσφατη έρευνα από το Ιατρικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Κορέας έδειξε ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού σε συνδυασμό με την πολυαιθυλενογλυκόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό και θεραπευτικό εργαλείο κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες παρενέργειες

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top