Ώρα για φορεματάκι – ποιο σας ταιριάζει;

Η άνοιξη είναι εδώ και τα αγαπημένα φορέματα περιμένουν να βγουν από την ντουλάπα και να κάνουν της βόλτες επάνω σας. Ποιο είναι όμως το φόρεμα που ταιριάζει ανάλογα με τη σιλουέτα σας;

Εάν έχετε σiλουέτα "μήλο", δεν θα πρέπει να φορέσετε κάτι φαρδύ ή με σχέδια στο πάνω μέρος, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο όγκο. Σκοπός είναι να δημιουργήσετε την οφθαλμαπάτη μιας ισορροπημένης σιλουέτας. Τα φορέματα που αφήνουν τον ένα ώμο ακάλυπτο πετυχαίνουν ακριβώς αυτή την ψευδαίσθηση!

Αποφύγετε τα πολύ χαλαρά φορέματα που δεν έχουν "σχήμα" γιατί παχαίνουν. Δοκιμάστε φορέματα που σουρώνουν στη μέση ή έχουν ζώνη.
Εάν έχετε σιλουέτα "κλεψύδρα", γεμάτη καμπύλες, δεν χρειάζεται να καλύψετε ή να αναδείξετε τίποτα. Τα φορέματα που εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα αναδεικνύουν τις υπέροχες καμπύλες σου. Το μήκος μπορεί να παίξει από πολύ κοντό ή μέχρι λίγο πιο κάτω από το γόνατο. Μην προτιμάτε τα πολύ φορτωμένα (πέτρες,λουλουδάκια, τρουκς) φορέματα.


Τα φορέματα που δένουν γύρω από την μέση είναι η ιδανική επιλογή. Δημιουργούν την αίσθηση της λεπτότερης μέσης ενώ το ανοιχτό ντεκολτέ δίνει την πρέπουσα έμφαση στο δυνατότερό σημείο. Το ιδανικό μήκος είναι μέχρι το γόνατο
Εάν έχετε το σωματότυπο μιας κλασικής μεσογειακής γυναίκας, το “αχλάδι” προτιμήστε φορέματα σε γραμμή Α ή με πιο γεμάτη φούστα, που θα καλύψουν κάνοντας την μέση να δείχνει λεπτότερη. Δεν χρειάζεται κάτι πολύ κοντό. Λίγο πιο πάνω από το γόνατο είναι το ιδανικό.

Η ψηλόλιγνη σιλουέτα θεωρείται προνομιούχα σιλουέτα και το μόνο που έχει ανάγκη είναι το να μην φαίνεται άχαρη. Ιδανικά επιλέξτε ένα φόρεμα που αγκαλιάζει και αναδεικνύει το λεπτοκαμωμένο σώμα σας, που θα έχει όμως και λεπτομέρειες που ξεφεύγουν από αυτό. Πείτε όχι στα στενά και μακριά φορέματα, φορέστε τακούνια που προσδίδουν θηλυκότητα!
Η "μικροκαμωμένη" σιλουέτα θέλει τιράντες που ξεκινούν πάνω από το στήθος και δένουν γύρω από τον λαιμό. Αυτό το τρικ δίνει την εντύπωση ενός πιο γεμάτου μπούστου, άρα και πιο πλούσιας σιλουέτας. Επίσης, μακραίνει τον λαιμό, κάνοντας το μέρος του σώματος σου που τραβάει πρώτο το βλέμμα να είναι τέλειο. Ενα μακρύ φόρεμα βοηθάει να αναδειχτεί μια τέτοια σιλουέτα. Αποφύγετε τα φορέματα με πολλές σούρες και φρου-φρου γιατί το σώμα φαίνεται να πνίγεται στο πολύ ύφασμα.
Η αγορίστικη φιγούρα θέλει φορέματα με χαμηλή μέση, αλλά και φορέματα με πιέτες στο κάτω μισό μέρος, που δίνουν την εντύπωση καμπύλης.


Ο σωματότυπος καρότο, που λεπταίνει στο κάτω μέρος (δηλαδή τα πόδια είναι το πιο λεπτό σημείο του κορμιού επιλέξτε ένα midi φόρεμα που φτάνει μέχρι το μέσο περίπου της κνήμης.
Επίσης, για να αναδείξετε το στήθος σας, χρειάζεστε εσώρουχο με καλή στήριξη, ένα φόρεμα με πλατιές τιράντες, ώστε να μην χρειάζεται να φτιάχνετε το σουτιέν κατά τα τη διάρκεια της ημέρας.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top