Τα μυστικά για να κάψετε το περιττό λίπος

Ένα από τα πιο καυτά ανδρικά θέματα εν όψει του καλοκαιριού και της έκθεσης στην παραλία, έχει να κάνει με το λίπος. Ναι, το λίπος, αυτόν τον μισητό εχθρό που όλο το χειμώνα τρέφουμε με κάθε είδους junk τροφής και που το θυμόμαστε λίγες βδομάδες πριν φορέσουμε τα μαγιό μας.
Το κάψιμο του λίπους είναι έχει να κάνει πρωτίστως με τη γυμναστική. Είναι πολύ σημαντικό το πόσες ώρες γυμναζόμαστε και σε ποιες εντάσεις.
Εάν γυμναζόμαστε στο διάδρομο σε υψηλές ταχύτητες, αυξάνεται το γαλακτικό οξύ στο αίμα μας. Το αυξημένο γαλακτικό οξύ αποτρέπει το σώμα από την καύση του λίπους. Από την άλλη πλευρά, όταν δουλεύουμε σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, δεν βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός.


Η μέγιστη καύση λίπους και η εύρεσή της συνδυάζεται με ανθρωπομετρία και λιπομέτρηση. Η μέτρηση διαρκεί 30-45 λεπτά και την επόμενη μέρα θα έχετε στα χέρια σας το δικό σας προπονητικό πρόγραμμα. Με μία μέτρηση μέγιστης καύσης λίπους μπορείτε να βρείτε σε ποιες προπονητικές εντάσεις ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί κατά βάση το σωματικό λίπος σου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τη μείωση του σωματικού βάρους σας σε υγιείς τιμές.
Άλλος σημαντικός παράγοντας για την καύση λίπους είναι η διατροφή. Φυσικά «μαγικές» δίαιτες δεν υπάρχουν και όσες τιτλοφορούνται έτσι, είναι στην καλύτερη περίπτωση άχρηστες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι κάτι σχετικά απλό. Η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τροφών για την διατήρηση της υγείας, καθώς και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, να μην είναι χαμηλότερης ενέργειας απο τον βασικό μεταβολισμό και να μην μας κάνει να νιώθουμε πείνα ή εξάντληση.



Επίσης, η διατροφή για την καύση λίπους θα πρέπει να συστήνει σταδιακή μείωση του βάρους, όχι πάνω απο 0,5-1 κιλό την εβδομάδα και να έχει δοκιμαστεί από μεγάλο αριθμό ατόμων σε έρευνες, αλλιώς πρόκειται για πειραματική δίαιτα.
Όσοι ακολουθούν δίαιτες χαμηλότερες απο τον βασικό τους μεταβολισμό - ιδίως σε συνδυασμό με γυμναστική - πρέπει να παρακολουθούνται και απο γιατρό. Οι celebrities που υποτίθεται ότι ακολουθούν μαγικές δίαιτες, πολλοί απλά διαθέτουν ολόκληρες ομάδες από personal trainers και ειδικούς διατροφολόγους.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top