Σημαντική αύξηση στο 66% για το Android στο χώρο των tablets

Σημαντική αύξηση της τάξης του 19% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013, παρουσίασε η αγορά των tablets μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Τα στοιχεία της Strategy Analytics επιβεβαιώνουν την γενικότερη αίσθηση που υπάρχει και δείχνουν ότι στους τρεις πρώτους μήνες του 2014 πουλήθηκαν περισσότερα από 57,6 εκατομμύρια συσκευές, ξεπερνώντας κατά περίπου 9 εκατομμύρια την αντίστοιχη περυσινή επίδοση.

Το λειτουργικό σύστημα το οποίο υποστηρίζεται από την Google, το γνωστό σε όλους μας Android, αντιστοιχεί στα 2/3 της αγοράς, δηλαδή με σχεδόν 38 εκατομμύρια συσκευές, αυξάνοντας τα μεγέθη του τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και σε ποσοστά. Αντίθετα, αντίστροφη πορεία παρατηρείται για το λειτουργικό iOS, το ποσοστό του οποίου πλέον φθάνει στο 28,4%, ενώ μειωμένες εμφανίζονται και σε απόλυτα νούμερα οι πωλήσεις που έφθασαν τα 16,4 εκατομμύρια iPads.
Τρίτος και μάλλον καταϊδρωμένος παίκτης στην αρένα των tablets είναι η Microsoft,  η οποία διατήρησε το μερίδιο που κατείχε και το πρώτο τρίμηνο του 2013 (5,8%), αλλά οι πωλήσεις φαίνεται να πήγαν λίγο καλύτερα αγγίζοντας σχεδόν τα 3,5 εκατομμύρια σε κομμάτια.




Την ίδια στιγμή, το Android, το οποίο έχει σχεδιαστεί κυρίως για smartphones και tablets, θα φορεθέι από νέο laptop της ΗΡ, η οποία είναι σύντομα έτοιμη να ρίξει στην αγορά έναν νέο φορητό υπολογιστή ο οποίος θα έρχεται με το λειτουργικό σύστημα της Google. Σύμφωνα με τη Hewlett Packard, ο νέος φορητός υπολογιστής θα ονομάζεται Slatebook 14 και θα είναι εφοδιασμένος με οθόνη αφής full HD (1920 x 1080) 14 ιντσών καθώς και ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra. Τα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν εντυπωσιάζεουν: θα διαθέτει 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου, microSD card slot, HDMI port, 3 θύρες USB, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth, Beats Audio καθώς και ξεχωριστά πλήκτρα στο πληκτρολόγιό του για τις διάφορες λειτουργίες του Android.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Lenovo ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες την άφιξη της νέας σειράς των Android tablets A-Series, που ήρθαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών της, με τις νέες τους λειτουργικές ρυθμίσεις. Η σειρά ξεκινάει με τη συσκευή 7 ιντσών Α7-30, που είναι σχεδιασμένη για βέλτιστη απόλαυση μουσικής και πολυμέσων, καθώς διαθέτει τα εξαιρετικά dual-front ηχεία, εξοπλισμένα με σύστημα Dolby, για εκπληκτικές επιδόσεις. Συνεχίζει με το Α7-50, έναν οικονομικό και φορητό σύντροφο, με υψηλής ευκρίνειας wide-view οθόνη 7 ιντσών, που εξυπηρετεί στην ανάγνωση. Ακολουθεί το Α8, που κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για κάθε προσωπικότητα και στυλ. Τέλος έρχεται, το Α10 εξοπλισμένο με την υψηλής ευκρίνειας wide-view οθόνη 10.1 ιντσών και dual-front ηχεία με σύστημα Dolby.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top