Tips για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας



Οι CEOs  και σύμβουλοι παραγωγικότητας προτείνουν τις λίστες “not-to-do”, ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο,  που θα σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χρόνο και φαιά ουσία  για θέματα που πραγματικά έχουν σημασία. 

Αν σας φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, ο best- selling συγγραφέας Tim Ferriss έχει κάποιες ιδέες. Σε ένα πρόσφατο podcast σύστησε 6 κακές συνήθειες  που πολλοί εργαζόμενοι θα πρέπει επειγόντως να ξεφορτωθούν, ώστε να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους. 

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω και αν αναγνωρίζετε κάποιες δικές σας συνήθειες απαλλαγείτε από αυτές το συντομότερο!

#1 Μην απαντάτε σε κλήσεις από άγνωστους αριθμούς 

Ο Ferriss στηρίζει αυτήν την πρόταση με δυο πολύ γερά επιχειρήματα. Πρώτον, η διακοπή θα τινάξει  τη συγκέντρωσή σας στον αέρα και αυτό σας κοστίζει πολύ περισσότερο χρόνο και ενέργεια από την ίδια συνομιλία. Δεύτερον, αν είναι σημαντική κλήση, δεν θα είστε σε θέση να την χειριστείτε, αφού θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο ώστε να συγκεντρωθείτε στα νέα δεδομένα και να διατυπώσετε τις σκέψεις σας, ενώ ο συνομιλητής σας θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένος.

#2 Mην συμφωνείτε σε meetings ή κλήσεις χωρίς σαφή ατζέντα και ώρα λήξης 

Εάν ορίζεται σαφώς η επιθυμητή έκβαση και υπάρχει μια ατζέντα-λίστα με τα θέματα που θα πρέπει να καλυφθούν, καμία συνάντηση ή κλήση δεν θα χρειαστεί να διαρκέσει περισσότερο από 30 λεπτά, σύμφωνα με τον Ferriss. Έτσι ζητήστε εκ των προτέρων την λίστα με τα θέματα ώστε να  προετοιμαστείτε κατάλληλα και οργανώσετε τον χρόνο σας. 



#3 Μην επιτρέπετε ανούσιες συζητήσεις 

Ακούγεται σκληρό, αλλά είναι απαραίτητο. Ο Ferriss πιστεύει ότι οι μικρές συζητήσεις  καταλαμβάνουν μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι  όταν οι συνάδελφοί σας ξεκινάν να σας διηγούνται για το πώς τα πέρασαν το Σαββατοκύριακο τους, διακόψετε τους ευγενικά. 

#4 Μην ελέγχετε διαρκώς τα email σας 

Οργανώστε τα  και ελέγξτε μόνο σε συγκεκριμένες ώρες (ο Ferriss προτείνει δύο φορές την ημέρα). Όπως χαρακτηριστικά ο Ferriss αναφέρει ότι τα εισερχόμενα είναι τόσο εθιστικά όσο και η  κοκαΐνη. Μην είστε εξαρτημένος. Εργαλεία όπως η αυτόματη απάντηση και το Boomerang μπορεί να βοηθήσουν. 

#5 Απομακρυνθείτε από το smartphone σας

Τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα αφήστε το smartphone κάπου όπου δεν μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Αν  ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που το αναζητούν στα πρώτα δέκα λεπτά,τότε θα πρέπει να βρείτε τρόπο να περιορίσετε αυτή σας συνήθεια.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top