Τζίρο 60 δισ. δολαρίων θα κάνουν έως το 2017 τα online παιχνίδια




Τα online παιχνίδια, το mobile και online gaming παρουσιάζει διαρκεί άνοδο τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να παρουσιάζει άνοδο και μέσα στην επόμενη τριετία θα φτάσει σε συνολικό τζίρο τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.
Την ίδια χρονική περίοδο, οι προβλέψεις για το σύνολο της βιομηχανίας ανέρχονται στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια οπότε και η έκθεση καταλήγει σε πρόβλεψη για μερίδιο αγοράς των online και mobile παιχνιδιών που φτάνει στο 60% του συνόλου της αγοράς.

Ως “ατμομηχανή” για τα online παιχνιδια θεωρείται η Ευρώπη και η Ασία που σαν περιοχές είναι υπέυθυνες για το 80% του τζίρου αυτής της κατηγορίας παιχνιδιών παγκοσμίως (στοιχεία του 2013). Μεγάλη επενδυτική επιθετικότητα στον τομέα αυτό δείχνουν ασιατικές εταιρείες που διοχετεύουν μεγάλα ποσά στην αντίστοιχη αγορά και κατέχουν μεγάλα ποσοστά (ανά εταιρεία) των υφιστάμενων ομάδων ανάπτυξης και εκδοτών.

Αν και ο χώρος των online παινδιών γνωρίζει εποχές δόξας, η online υπηρεσία Nintendo Wi-Fi Connection φτάνει στο τέλος της στις 20 Μαΐου. Οι εραστές παιχνιδιών όπως το Smash Bros Brawl ή Mario Kart Wii online θα πρέπει να κάνουν στροφή προς τη νέα κονσόλα της Nintendo, Wii U και το Mario Kart 8 που κυκλοφορεί αυτόν τον Μάιο. Η διακοπή της υπηρεσίας θα επηρρεάσει και το Nintendo DS σε παιχνίδια όπως το Mario Kart, Metroid Prime Hunters, Pokemon και Animal Crossing: Wild World.

Το Wii Shop Channel και το DSi Shop θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά όπως και τα Internet Channel και Youtube Channel. Τέλος θα δώσει η Nintendo και στην υπηρεσία του 3DS, Nintendo Video. Η δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να βλέπετε μικρής διάρκειας 3D βίντεο θα αποσυρθεί από το Nintendo E-shop στις 31 Μαρτίου.

Η κίνηση της Nintendo οφείλεται στις χαμηλές πωλήσεις του Wii U και τώρα η εταιρεία θέλει να μειώσει το λειτουργικό κόστος και να στρέψει το ενδιαφέρον περισσότερων fans προς τις νέες κονσόλες.
Την ίδια στιγμή, στο χώρο των παιχνιδομηχανών, το PS4 εμφανίζεται πρώτο σε πωλήσεις, αλλά η Microsoft είναι σε πωλήσεις παιχνιδιών. Η μάχη των εντυπώσεων μεταξύ PlayStation 4 και Xbox One συνεχίζεται, καθώς  Sony και Microsoft πανηγυρίζουν για τη στατιστική ανάλυση Ιανουαρίου της NPD, από την οποία η πρώτη κερδίζει σε πωλήσεις κονσόλας, ενώ η δεύτερη κερδίζει σε πωλήσεις video games.

Σε ό,τι αφορά τους τίτλους, η NPD υπολογίζει ότι η Microsoft πούλησε περίπου 2.27 εκατ. παιχνίδια για Xbox One και Xbox 360, καταλαμβάνοντας το 47% της αγοράς.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Amazon επιβεβαίωσε την εξαγορά της καλιφορνέζικης εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Double Helix Games, πυροδοτώντας τις φήμες που θέλουν την εταιρεία- κολοσσό να μπαίνει δυναμικά στο χώρο είτε ως εκδότρια παιχνιδιών είτε με μια νέα παιχνιδομηχανή. Η εταιρεία Double Helix δημιουργήθηκε το 2007 και ευθύνεται για το επιτυχημένο παιχνίδι για το Xbox, Killer Instinct και αρκετούς ακόμα τίτλους.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top