Beauty Tips: Ελαιόλαδο το απόλυτο μυστικό ομορφιάς



Όλοι γνωρίζουμε τις θαυματουργές ιδιότητες του ελαιόλαδου, πόσοι όμως γνωρίζουν ότι αυτές οι ιδιότητες χρησιμοποιούνται αρκετά στην κοσμητολογία και ότι αποτελεί ένα βασικό συστατικό για πολλές καλλυντικές συνθέσεις, 

Άλλωστε η αξία του ελαιόλαδου ως καλλυντικό, έχει ανακαλυφθεί από την αρχαιότητα, όπου άνθρωποι άλειφαν τα μαλλιά και το σώμα τους με λάδι ελιάς για να τα καθαρίσουν, να τα αρωματίσουν, αφού δεν γινόταν χρήση σαπουνιού για την προσωπική υγιεινή. 

Ας δούμε λοιπόν πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου. 


#1 Έλαιο για το μπάνιο
Αντικατέστησε τα επεξεργασμένα έλαια μπάνιου με αγνό ελαιόλαδο για απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα

#2 Περιποίηση νυχιών
Ζέστανε σε ένα μπολάκι λίγο ελαιόλαδο και βούτα τα νύχια σου για 5 με 10 λεπτά, έτσι θα απαλλαγείς από τις αναισθητικές παρανυχίδες και θα αποκτήσεις απαλά άκρα.  

#3 Ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο
Αντικατέστησε τα επεξεργασμένα ντεμακιγιάζ  του εμπορίου,  με  απλό ελαιόλαδο, εφαρμόζοντας σε λίγο βρεγμένο βαμβάκι λίγες σταγόνες ελαιόλαδου. Η λιπαρότητά του θα αφαιρέσει και το πιο δύσκολο μακιγιάζ ενώ ταυτόχρονα θα ενυδατώσει το δέρμα.

#4 Κρέμα ματιών με ελαιόλαδο
Αντικατέστησε τις ακριβές κρέμες ματιών με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο κάτω από τα μάτια πριν από τον ύπνο. Οι γραμμές έκφρασης θα γίνουν πιο λείες και το δέρμα θα μαλακώσει.

#5 Κρέμα σώματος με ελαιόλαδο
Πρόσθεσε λίγες κουταλιές ελαιόλαδο στην κρέμα σώματος που χρησιμοποιείς για έξτρα ενυδάτωση. Εναλλακτικά, άπλωσε κατευθείαν στην επιδερμίδα σου το λάδι αμέσως μετά το ντους ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

#6 Ενυδάτωση μετά το ντους
Χρησιμοποίησε λίγο λάδι αντί για προϊόν ενυδάτωσης. Αν σε ενοχλεί η κάπως χαρακτηριστική μυρωδιά του, πρόσθεσε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας ή τριαντάφυλλου

#7 Λαμπερή όψη στο ντεκολτέ σου
Εμπότισε μια πετσέτα με χλιαρό λάδι και βάλε την σαν κομπρέσα πάνω στο δέρμα για 20 λεπτά. Η περιοχή θα φαίνεται πιο λεία και νεανική.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top