Δροσιστικά ροφήματα με πράσινο τσάι


Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα του πράσινου τσαγιού έχει εκτοξευθεί στα ύψη και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Εκτός από την υπέροχη γεύση του, το πράσινο τσάι προσφέρει πολύτιμα οφέλη για την υγεία μας. 

Έρευνες έχουν αποδείξει την ευεργετική επίδραση του πράσινου τσαγιού σε  καρδιαγγειακά νοσήματα, στην κατάθλιψη και στον καρκίνο. Η αισθητική ιατρική το προτείνει για την προστασία του δέρματος και τη μείωση των ρυτίδων. Επίσης, μια από τις πιο γνωστές του ιδιότητες,  είναι ότι η αυξημένη κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά  στο αδυνάτισμα και στην απώλεια λίπους. 

Θέλετε και άλλους λόγους για να το συμπεριλάβετε στην διατροφή σας; Οι ειδικοί συστήνουν τρία φλιτζάνια την ημέρα. Και μην ανησυχείτε γιατί περιέχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ ή το μαύρο τσάι.

Το My Fashion Land σας προτείνει 3 μοναδικά ροφήματα με βάση το πράσινο τσάι,  ώστε  να απολαύσετε  αυτό το θαυματουργό φάρμακο της φύσης. 

#1 Δροσερό ανθρακούχο πράσινο τσάι με μέντα  

Υλικά
πράσινο τσάι
φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι
ζάχαρη
φύλλα μέντας
σόδα
παγάκια
νερό
Βράστε το νερό και προσθέστε τα φακελάκια τσαγιού 
Όταν κρυώσει, βάλτε το σε μια κανάτα, προσθέστε παγάκια και βάλτε το στο ψυγείο, ή καταναλώστε άμεσα. 
Όταν σερβίρετε προσθέστε την  μέντα τις φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού, ένα κουταλάκι σόδα και την ζάχαρη.

#2 Γρανίτα πεπόνι με πράσινο τσάι
Υλικά
420 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο  
Για το σιρόπι
50 γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 - 3 κουτ. γλυκού πράσινο τσάι

Βράζουμε το νερό σε ένα μπρίκι  και προσθέτουμε το  τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει  για 8 - 10 λεπτά. Βάζουμε ξανά το τσάι  στο μπρίκι με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.

Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το πεπόνι στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. 

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για λίγο, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και το ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσει υφή τριμμένου πάγου. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού. Γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου. (πηγή: cooktime.gr) 

#3 Smoothie φρούτων με πράσινο τσάι 

1 μεγάλο ροδάκινο
1 μπανάνα
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 1/2 κούπα πράσινο τσάι της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα πράσινο τσάι nestea με φράουλα)
λίγη κανέλα
1-2 κ.γλ.μέλι αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε
2-3 παγάκια.
Bάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, χτυπάμε καλά και μόλις γίνει λείο είναι έτοιμο και μπορούμε να απολάυσουμε ένα δροσερό ποτό, με όλες τις βιταμίνες των φρούτων και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. ( πηγή: greekmasa.gr) 

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top