10 πράγματα που βελτιώνουν τη ζωή μας


10 πράγματα που οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι  μπορούν να μας βοηθήσουν  να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

#1 Βγείτε έξω στη φύση 
Πιθανότατα να υποτιμάτε το πόσο σημαντικό είναι να έρχεστε σε επαφή με τη φύση (υπάρχει έρευνα που αποδεικνύει ότι το κάνουμε). Στην πραγματικότητα όμως η φύση μειώνει το στρες, μας κάνει πιο δημιουργικούς, βελτιώνει τη μνήμη μας και μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. 

#2  Άσκηση 
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό, αλλά λίγοι το κάνουν με συνέπεια. Εκτός από τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία, η άσκηση μας κάνει πιο έξυπνους, πιο ευτυχισμένους, βελτιώνει τον ύπνο, αυξάνει τη λίμπιντο και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα για το σώμα μας. Έρευνα του Χάρβαρντ, που μελετούσε μια ομάδα ανδρών για περισσότερα από 70 χρόνια, χαρακτηρίζει την άσκηση ως ένα από τα μυστικά για μια καλή ζωή.

#3 Περάστε χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σας
Ο ειδικός ευτυχίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ,  Daniel Gilbert προσδιόρισε αυτόν τον παράγοντα, ως μία από τις μεγαλύτερες πηγές ευτυχίας στη ζωή μας. Το να νιώθουμε κοινωνικά αποκομμένοι  μπορεί να μειώσει την νοητική μας ικανότητα και να μας σκοτώσει. Η μοναξιά μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη. Οι μακροβιότερο άνθρωποι στον πλανήτη θεωρούν την  κοινωνική συμμετοχή και τις καλές σχέσεις πιο σημαντικές ακόμα και από την άσκηση  για τη μακρά διάρκεια της ζωής τους. Οι φίλοι είναι το κλειδί για τη βελτίωση της ζωής μας. Μοιραστείτε τις καλές ειδήσεις και ανταποκριθείτε όταν οι άλλοι μοιράζονται καλές ειδήσεις μαζί σας ώστε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας.

#4 Εκφράστε την ευγνωμοσύνη 
Θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους. 
Θα βελτιώσει τις σχέσεις σας. 
Μπορεί να σας κάνει  καλύτερο άνθρωπο. 
Μπορεί να κάνει τη ζωή καλύτερη για όλους γύρω σας.

#5 Διαλογισμός 
Ο διαλογισμός μπορεί να αυξήσει την ευτυχία, το νόημα της ζωής, την κοινωνική υποστήριξη και προσοχή, ενώ ταυτόχρονα να μειώσει το θυμο, το άγχος, τη κατάθλιψη και τη κόπωση. Με παρόμοιο τρόπο, η προσευχή μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα - ακόμα και αν δεν είστε θρήσκοι.

#6 Κοιμηθείτε αρκετά  
Δεν υπάρχει περίπτωση να στερείτε από τον εαυτό σας τις ώρες ύπνου που χρειάζεται και αυτό να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο. Η κούραση μειώνει τις πιθανότητες να ευτυχίας, αυξάνει τις πιθανότητες να αρρωστήσετε και να συμπεριφερθείτε ανήθικα. Ενώ, ο επαρκής ύπνος  βελτιώνει την ικανότητα  λήψης αποφάσεων.

#7 Προκαλέστε τον εαυτό σας 
Η εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας μπορεί να κρατήσει το μυαλό σας σε εγρήγορση. Τα μαθήματα μουσικής να αυξήσουν την ευφυΐα σας. Η ισχυρή θέληση είναι ένας καθοριστικός παράγοντας  για την επιτυχία, πιο σημαντικός ίσως κα από IQ. 

#8 Γελάστε
Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το χιούμορ για να αντιμετωπίζουν το άγχος έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, βιώνουν λιγότερο πόνο κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών εργασιών και ζουν περισσότερο. Το γέλιο θα πρέπει να είναι σαν μια καθημερινή βιταμίνη. 

#9 Αγγίξτε κάποιον 
Η σωματική επαφή μπορεί να μειώσει το στρες, να βελτιώσει το ομαδικό πνεύμα, την πειθώ σας. Οι αγκαλιές μας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών και τον καρκίνο, να βελτιώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να παρατείνει τη ζωή μας.

#10 Να είστε αισιόδοξοι 
Η αισιοδοξία μπορεί να μας κάνει πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένους και να παρατείνει τη ζωή μας. Η αυτοπεποίθηση βελτιώνει την απόδοση.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top