Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου σαπουνιού

Το παραδοσιακό, αγνό πράσινο σαπούνι  το γνωρίζετε σίγουρα … γνωρίζετε όμως τις ευεργετικές του ιδιότητες τόσο για την υγεία, όσο και για την ομορφιά.  

Όπως ξέρουν οι παλιοί, το πράσινο σαπούνι είναι το πιο φιλικό προς την επιδερμίδα , αφού δημιουργείτε από ελαιόλαδο , αιθέρια έλαια  και βότανα. 

Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, αντιαλλεργικό,  δεν επηρεάζει το pH του δέρματος και δεν προκαλεί ερεθισμούς ή ερυθρότητα.

Είναι γνωστό για τις δερματολογικά, αντισηπτικά,  αντιρρυπαντικά και οικολογικά του οφέλη.

Πολλές φορές, η αραιή σαπουνάδα του πράσινου σαπουνιού χρησιμοποιείτε από δερματολόγους και νοσοκόμους, χωρίς να ξεπλένετε, ως επουλωτικό και θεραπευτικό του δέρματος.  Επίσης το πράσινο σαπούνι, χρησιμοποιείτε από οδοντιάτρους για τα ερεθισμένα ούλα και τις  άφθες του στόματος. Ενώ, είναι ιδανικό, λόγω ίχνη καλίου που περιέχει, για να καταπραΰνει  τις κράμπες. 

Το My Fashion Land συγκέντρωσε κάποιες πολύ γνωστές συνταγές ομορφιάς με βάση το πράσινο σαπούνι. Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και δοκιμάστε την, ώστε να  επωφεληθείτε από τις πλούσιες αρετές του. 


Μάσκα για τα μαλλιά  
Λουσθείτε  με πράσινο σαπούνι κάθε 15 ημέρες και ξεπλύνετε μα με ξύδι. 

Εγκαύματα από τον ήλιο 
Χρησιμοποιείστε  πράσινο σαπούνι για τις φουσκάλες στο πρόσωπο που δημιουργούνται  από την έκθεση ήλιο. Βρέξτε ένα κομμάτι σαπούνι και βάλτε το πάνω στην φουσκάλα. Αφήστε το να δράσει για αρκετή ώρα και ξεπλύνετε  το συγκεκριμένο σημείο  με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ξύδι. 

Λοσιόν καθαρισμού με πράσινο σαπούνι και μέλι
2 κουταλιές υγρό πράσινο σαπούνι 
1/4 φλιτζανιού μέλι, 
1/4  φλιτζανιού ροδόνερο ή άλλο ανθόνερο

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά που θέλουμε να καθαρίσουμε το πρόσωπο.

Αφρόλουτρο 
Υλικά
80   γρ. πράσινο σαπούνι
60   γρ. ροδόνερο
240 γρ. έγχυμα χαμομηλιού
  5   γρ. βούτυρο καριτέ
30   γρ. γλυκερίνη
20   σταγ. αμυγδαλέλαιο
15   σταγ. βαλσαμόλαδο
15   σταγ. έλαιο Χοχόμπα
25   σταγ. αιθ.έλαιο λεβάντας
  2   ml   βιταμίνη Ε

Τρίβουμε το πράσινο σαπούνι και προσθέτουμε το ανθόνερο, το έγχυμα ζεστό,  το βούτυρο καριτέ και τα έλαια βάσης.  Ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι και το βούτυρο. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και τη βιταμίνη Ε. 

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top