5 τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για να έχετε λαμπερό και όμορφο δέρμα



Το γνωστό ‘μυστικό’  για  λαμπερή επιδερμίδα είναι η ισορροπημένη διατροφή. Έχετε ακούσει άπειρες φορές από γιατρούς και αισθητικούς ότι θα  πρέπει να καταναλώνετε τους σωστούς τύπους πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λίπους, καθώς και φρούτα και λαχανικά, για να βελτιώσετε την όψη του προσώπου και του δέρματος σας.

Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή ώστε να αποκτήσετε την υγιή και λαμπερή επιδερμίδα που επιθυμείτε.

Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και φλαβονόλες που χαρίζουν λαμπερό δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά της συμβάλουν στη μείωση της τραχύτητας του δέρματος και στην προστασία του από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, χαλαρώνει τις αρτηρίες, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος που συμβάλει στην υγιή επιδερμίδα.

Σολομός
Ο σολομός είναι μια εξαιρετική τροφή για την καταπολέμηση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης. Παρέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός, που είναι απαραίτητη για την διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς, των οστών, του παχέος εντέρου και του εγκεφάλου.
Επιπλέον, η κατανάλωση σολομού διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο και σας χαρίζει δυνατά και υγιή μαλλιά.

Λάδι καρύδας 
Το λάδι καρύδας είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές κορεσμένου λίπους. Περιέχει λαυρικό οξύ, έναν ισχυρό αντιβακτηριακό και αντιικό παράγοντα που κρατά μακριά ιούς, μολύνσεις, φλεγμονές και ακμή. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι απαραίτητα για ένα δέρμα ενυδατωμένο, απαλό και χωρίς ρυτίδες.
Χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ως κρέμα σώματος και καταναλώνετε μία κουταλιά της σούπας ωμού ελαίου καρύδας καθημερινά. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το θυρεοειδή, ενώ υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι βοηθά στην απώλεια βάρους.

Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι είναι μια πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών και ενός μοναδικού αμινοξέος, της L-theanine (L-θεανίνη) που βοηθά στη χαλαρώσει του σώματος και στη μειώσει το άγχος.

Καρότα 
Τα καρότα είναι καλά όχι μόνο για τα μάτια, αλλά και για το δέρμα. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον καθαρισμό του δέρματος που βρίσκεται σε έξαρση από ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Πλούσια σε βιταμίνη Α βοηθούν στην πρόληψη υπερπαραγωγής των κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Εκεί όπου το υπερβολικό σμήγμα συνδυάζεται με τα νεκρά κύτταρα και φράζει τους πόρους.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top