DIY: Σπιτικές κρέμες προσώπου με φρούτα εποχής

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το δέρμα μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση. Το προφανές πλεονέκτημα μιας σπιτικής κρέμας προσώπου είναι το κόστος . Τα υλικά για τα κρέμες αυτές υπάρχουν ήδη στη κουζίνα σας.

Εκτός όμως από το προφανές, υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά επιχειρήματα που θα σας πείσουν να φτιάξετε μόνοι σας την κρέμα προσώπου σας.  Οι σπιτικές κρέμες, είναι πολύ πιο ήπιες για το δέρμα σας και συχνά πολύ πιο αποτελεσματικές από τις κρέμες που πωλούνται  στα καταστήματα. Επίσης, πολλές κρέμες του εμπορίου περιέχουν επιβλαβή χημικά συστατικά έστω και σε μικρές ποσότητες.

Ανοίξτε το ψυγείο σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συνταγές και οι κρέμα σας είναι έτοιμη.



Μάσκα με φράουλες
Υλικά:
λίγο γάλα
1 κούπα φράουλες

Εκτέλεση:
Αναμίξετε στο μίξερ τις φράουλες με λίγο γάλα και δημιούργησε μία φρέσκια μάσκα που καθαρίζει το δέρμα. Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Μάσκα με μπανάνα
Υλικά:
1 μπανάνα
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (προαιρετικό)

Εκτέλεση:
Λιώστε τη μπανάνα με το πιρούνι . Στη συνέχεια ανακατέψτε  τη λιωμένη μπανάνα με τη κρυσταλλική ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Όταν την απλώσετε φροντίστε  να τρίψεις τη ζάχαρη με ένα σφουγγάρι ώστε να απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και να δώσετε λάμψη στο δέρμα σου. Ξεπλύνετε καλά με νερό.

Μάσκα προσώπου με μήλο
Υλικά:
1 μήλο κομμένο στα τέσσερα, χωρίς το εσωτερικό του.
2 κουτάλια της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο

Εκτέλεση:
Κόψτε το μήλο σε μικρά κομμάτια σε ένα μπλέντερ. Προσθέσετε το μέλι και το φασκόμηλο και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Χτυπήσετε ελαφριά το μείγμα στο πρόσωπο μέχρι το μέλι να κολλάει. Αφήστε το στο δέρμα για 30 λεπτά και μετά το ξεπλένετε με κρύο νερό.

Μάσκα προσώπου με βερίκοκο
Υλικά:
1 μεγάλο βερίκοκο
 χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ μέλι

Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε τα στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σου και αφήστε τη για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλένεται με κρύο νερό.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top