Poker: Με το πέρασμα του χρόνου το παιχνίδι γίνεται μία σοβαρή επιχείρηση.



Θα αρχίσω την καρριέρα μου ως αρθρογράφος στο card player  με μια απολογία: Ότι γράφω είναι ευδιάκριτο ότι ότι είναι δεν καθόλου εκλεπτυσμένο . Τα άρθρα μου δεν θα περιέχουν καμμία συμβουλή για το επιθετικό παιχνίδι , για το πως να τιλτάρετε τους αντιπάλους σας ή για το πως θα κάνετε ένα σπουδαίο call σε ένα μεγάλο pot . Δεν θα βρείτε καμία αναφορά σε άσκοπες ή προσβλητικές συζητήσεις , ούτε για κάποια άσχημη ήττα.
Αντ ‘ αυτού , το κυρίαρχο συναίσθημα που θα πλημμυρίζει τα άρθρα μου θα είναι αυτό : Είμαστε σε αυτόν τον χώρο για να κερδίζουμε χρήματα . Έχουμε μια επιχείρηση . Ελέγξτε εάν στην εξώπορτα σας έχετε κολλήσει την ανάλογη πινακίδα.

Υπάρχουν πολλά κενά γνώσεων στον κόσμο του ποκέρ και ελπίζω ότι θα τα συμπληρώσω . Για μένα , το να συμπεριφέρομαι στο πόκερ σαν μια επιχείρηση μου και να παίζω πόκερ με απόλυτη επιτυχία είναι δύο έννοιες που συμβαδίζουν .Ο περισσότερος κόσμος παίζει πόκερ καλύτερα απ’ ότι διοικεί μια επιχείρηση . Αυτός ο κόσμος έχει ικανότητες , αλλά κανένα σαφή τρόπο για να τις « ρευστοποιήσει ».

Ο μοντέρνος παίκτης πόκερ είναι στην κατάσταση που βρισκόταν οι επαγγελματίες αθλητές πρωτού εμφανιστούν τα πρακτορεία προώθησης ή οι εταιρίες στοιχήματος που διαθέτουν poker room. Έπαιζαν σε ασφυκτικά γεμάτα στάδια , αλλά κέρδιζαν $10,000τον χρόνο .Την σημερινή εποχή ,ο αθλητής γνωρίζει ότι είναι στο κέντρο της δημοσιότητας μερίκοι κερδίζουν πολλά παραπάνω από το πρακτορείο . Αυτό συνέβη επειδή κατάλαβαν πως θα << ρευτοποιήσουν >>  τις ικανότητές τους . Επειδή το online poker διανύει ακόμα τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας , ο παίκτης ο οποίος θα διοικήσει την επιχείρηση του αποτελεσματικά , θα μπορέσει να γίνει ένας πραγματικός μεγιστάνας . Ελπίζω ότι αυτή η στήλη θα συνεχίσει από εκεί που σταματάνε τα online  προπονητικά site ποκέρ . Σας διδάσκουν πώς να γίνετε καλύτεροι παίκτες  εγώ θα σας μάθω πώς να μετατρέπετε αυτήν την γνώση σε χρήματα.

Ίσως σας είναι γνωστή η καρριέρα μου . Έχω παίξει σχεδόν 7 εκατομμύρια χέρια online σε περισσότερες από 10,000 ώρες . Έχω κερδίσει περισσότερα από $3 εκατομμύρια κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου και δεν πέρασε ποτέ κάποιος μήνας με αρνητικά αποτελέσματα . Το 2007 έγινε supernova elite στο pokerstars σε διάστημα οχτώ μηνών , ενώ έπαιζα αποκλειστικά highstakes  cash games. Στην πραγματικότητα , σε ένα διάστημα τεσσάρων μηνών , μεταξύ Νοεμβρίου 2007 και Φεβρουαρίου 2008 , κέρδισα περισσότερα από $600,000 σε highstakes cash games .
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε , είναι ότι πριν από πέντε χρόνια δεν ήξερα να παίζω πόκερ καθόλου. ( Δεν έχω ακόμα κάποια τράπουλα μέσα στο σπίτι μου.) 

Είχα , όμως , γνώσεις για τις επιχειρήσεις . Μερικοί από σας ίσως θεωρούν ότι έω την ευελιξία ενός σούπερ ήρωα με τους αριθμούς , ή ότι έχω στην κατοχή μου κάποιον υπερυπολογιστή ο οποίος τρέχει συνέχεια αλγορίθμους με αστρονομικές ταχύτητες . Τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από την αλήθεια στην πραγματικότητα , θεωρώ τον εαυτό μου πολύ φτωχό στις μαθηματικές γνώσεις , συγκριτικά με τους υπόλοιπους επαγγελματίες και πολύ οριακό στην σχέση μου με την τεχνολογία . Αρχικά , το μόνο πράγμα που είχα όταν άρχιζα την καρριέρα μου ως επαγγελματίας παίκτης πόκερ ήταν η ικανότητά μου ως επιχειρηματίας . 

Είχα ξοδέψει σχεδόν μια ζωή , γύρω από την οικογενειακή επιχείρηση , η οποία διανέμει μη – βρώσιμα αντικείμενα (κυρίως παιχνίδια) σε παντοπωλεία και κάβες γύρω από την Νότια California . Αφού αποφοίτησα από το Λύκειο δούλευα στην εταιρεία με πλήρη ωράρια για τέσσερα χρόνια . Οι πωλήσεις μας τετραπλασίαστηκαν κατά την περίοδο μου στην επιχείρηση και βοήθησα στην επέκταση της εταιρείας από τις υπηρεσίες για μικρές επιχειρήσεις σε υπερεσλιες για μεγαλύτερες αλυσίδες . Επίσης , έμαθα αρκετά πράγματα για το ρευστό χρήμα , για τα όρια παρακολούθησης , για την διατήρηση των κεκτημένων και για την έξυπνη ανάπτυξη . 

Υπήρχε μονάχα ένα πρόβλημα : Μισούσα αυτό που έκανα το σιχαινόμουνα . Η σχέση μου με την οικογένεια μου δεν ήταν και τόσο καλή , οι συνθήκες εργασίας ήταν απαράδεκτες , οι περισσότεροι από τους πελάτες βρισκόταν σε επικίνδυνες γειτονιές και το ωράριο μου άρχιζε από τις 4 μ.μ. και συνήθως τέλειωνα αφού βράδιαζε . Όμως , το σημαντικότερο ήταν ότι είχα εστιάσει σε κάποιον άλλο στόχο : ήθελα να παίξω στο PGA tour .

Σε μικρή ηλικία ήμουν ένας από τους καλύτερους junior golfers στην χώρα και κατέρριψα δύο ρεκόρ του Tiger Woods . Ήμουν το νούμερο 1 στην κατάταξη freshman golfer για την χώρα το 1995 στην πραγματικότητα , μια εφημερίδα με ανέφερε ως τον επόμενο Tiger Woods της Νότιας California . Υπήρξα πρωταθλητής στο λύκειο , αλλά η υποτροφία για το κολλέγιο απορρίφθηκε και έτσι ενσωματώθηκα στην οικογενειακή επιχείρηση . 

Όμως , το 2004 επανασυνδέθηκα με το golf . Αφού δέσμευσα πολλές ώρες παίζοντας , κέρδισα πέντε φορές κάποια μικρά τουρνουά και μέχρι τον ΜάΪο ήμουν ο παίκτης με τις λιγότερες πιθανότητες να κερδίσει το  Golden State Tour,που διοργάνωναν οι εταιρίες στοιχήματος. Το όνειρο μου να γίνω κάτοχος μια κάρτας συμμετοχής σε ένα PGA Tour φάνταζε εφικτό . Η μοίρα , όμως , μου επεφύλασσε μια έκπληξη . Δούλευα part time για τους γονείς μου και εξυπηρετούσα ένα παντοπωλείο , όταν ένιοσα έναν τρομερό πόνο στο στήθος . Στη ηλικία των 23 ετών , για κάποιον ανεξήγητο λόγο , είχα ένα καρδιακό επεισόδιο . Ξαφνικά , βρισκόμου στο νοσοκομείο και οι γιατροί μου έλεγαν πως θα περάσει τουλάχιστον ακόμα ένας χρόνος για να αναρρώσω πλήρως . Δεν μπορούσα ναπάρω ούτε μια κάμψη . 

Η οικογένια μου αρνήθηκε να πληρώνει τα εξόδα μου κατά την διάρκεια της ανάρρωσης μου . Επέστρεψα στη δουλειά , αλλά οι οικονομίες μου είχαν ελαττωθεί και οι λογαριασμοί για τα φάρματα ανέβαιναν στα ύψη . Είχαν μείνει με το τελευταίο μου$ 1,000 . 

Ενώ βρισκόμουν μόνος στο μικροσκοπικό διαμέρισμα μου στο Newport Beach , τα Χριστούγενα , εμφανίστηκε ο καλός μου φίλος Matt Amen , κρατώντας ένα ακριβό golf shirt . << Θα στο δώσω , εάν μου δώσεις $50 >> , μου είπε . Ήξερα ότι θα μπορούσα να το επιστρέψω στον Nordstrom για τα διπλάσια λεφτά , την επόμενη μέρα . Πήρε την πιστωτική μου κάρτα , μπήκε σε ένα online πόκερ site και κατέθεσε τα $50 μου στον λογαριασμό του . Αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία μου με το online πόκερ στις εταιρίες στοιχήματος. 


Αυτό που είχα  μόλις ανακαλύψει διατάραξε το νευρικό μου σύστημα . Υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες παιχνίδια , με μελάλη ποικιλία στα όρια . Ανοίξαμε μερικά τραπέζια από τα μεγαλύτερα stakes και δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα . Στις πρώτες παρτίδες παρακολούθουσα ένα all-in pot αξίας μεγαλύτερης από $2,000 .Καθόμουνα στο κρεβάτι μου και παρακοουθούσα δύο άτομα να παίζου ένα pot  που λίγο πολύ άξιζε όσο το μηνιάτικο μου . 

Ένας εκ των δύο παικτών στάθηκε τυχερός στο river που του συμπλήρωσε το flush για να κερδίσει το pot . Έπειτα , έγραψε στο chat : << Συγνώμη >> , στον αντίπαλο του . Ο αντίπαλος του αποκρίθηκε : << Δεν υπάρχει πρόβλημα , φίλε . Αυτά συμβαίνουν . >> 

Αυτά συμβαίνουν ;Αυτά τα $2,000 έμοιαζαν σαν όλα τα λεφτά του κόσμου στα μάτια μου . Παρατήρησα , επίσης , ότι τα πόκερ site προσέφεραν $500 bonus εάν συμπλήρωνες τον κατάλληλο αριθμό χεριών . Χρειαζόμουνα τα χρήματα απελπιστικά . Την επόμενη νύχτα κατέθεσα $100 στον λογαριασμό μου και άρχισα να παίζω . Παράλληλα , είχα και το laptop ανοιχτό , για να μπορώ να βλέπω τους κανόνες που διέπουν το πόκερ . Θα προσπαθούσα να μένω στα λεφτά μου και απλά να παίρνω τα bonuses. Σύντομα εγκατέλειψα την δουλεία μου , έβαλα τα τελευταία μου $1,000 online και άρχισα να παίζω 400 ώρες κάθε μήνα για να ολοκληρώνω τα bonuses

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με το πόκερ δεν βασίστηκε σε κάποια ικανότητα μου απλά ανακάλυψα ότι η ασχολία μου είχε τις δυνατότητες να εξελιχθεί όπως μια επιχείρηση. Η απόφαση ήταν τόσο αυθαίρετη όσο μια απόφασή μου να διευθύνω την Φιλαρμονική ορχήστρα της Βοστώνης , χωρίς να ξέρω να διαβάζω τις νότες. Η σκέψη μου μόνο ότι θα μπορούσα να κερδίσω ένα pot  των $2,000 και παράλληλα θα κέρδιζα και το bonus των $500 , με έκανε να αποφασίσω αυτό το εγχείρημα .
Αυτά που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι το κέρδος όχι η αξιοπιστία του internet , ούτε εάν θα κυριαρχήσετε την ψυχή των αντιπάλων σας απλά και μόνο το κέρδος. Είμαστε σε αυτόν τον χώρο για να κερδίζουμε λεφτά. Σε μελλοντίκα άρθρα , θα σας διδάξω τεχνικές έννοιες όπως κεκτημένα , εξάπλωση , έξοδα διαχείρησης , αξιοποίηση αξιοόγηση χρόνου και προσανατολισμός όλες φιλτραρισμένες με πόκερ . Δεν μπορώ να ποσοτικοποιήσω ελευθερία που έφερε το πόκερ στη ζωή μου είναι αμέτρητη . Έχετε και εσείς τις ίδιες δυνατότητες , αλλά μονάχα εάν συμπεριφέρεστε όπως ένα Διευθυντής μια μεγάλης επιχείρησης . Με το πέρασμα του χρόνου , το πόκερ παίρνει την μορφή μιας σοβαρής επιχείρησης.

πηγη περιοδικο card player


Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top