Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές!


Τις ημέρες των εορτών όλοι μας κάναμε μικρές ή μεγάλες παρασπονδίες, επιβαρύνοντας τον οργανισμό μας με περισσότερο φαγητό, αλκοόλ. Ήρθε λοιπόν η στιγμή που πρέπει να ξαναμπούμε σε πρόγραμμα και να ξαναβρούμε τους κανονικούς μας ρυθμούς. Είναι η κατάλληλη στιγμή για μια ολική αποτοξίνωση και μια γρήγορη ανανέωση.

Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι συσσωρευμένες τοξίνες στο σώμα μας μέσα από αλλαγές στον τρόπο διατροφής, αλλά και στον τρόπο ζωής μας (π.χ. περιορισμός του στρες, περισσότερη άσκηση). Τα διατροφικά προγράμματα αποτοξίνωσης είναι μια ευκαιρία να αποφύγουμε την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης. Ωστόσο, ακριβώς επειδή αυτές οι τροφές παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, η αποτοξίνωση δεν πρέπει να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που θα πρέπει να προτιμούμε κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος αποτοξίνωσης.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως η γλουταθειόνη. Αποτοξινώνει τον οργανισμό οδηγώντας έξω από αυτόν τις βλαβερές τοξίνες.

Cranberries
Είναι καλά για την πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού αλλά και για να απαλλαγείτε από τις τοξίνες που βρίσκονται στον οργανισμό σας. Βοηθούν στην αποβολή των άχρηστων ουσιών και είναι αντιβακτηριακά.

Λάχανο
Βοηθά στη διάσπαση χημικών ουσιών που βρίσκονται στον οργανισμό. Το θείο που περιέχει βοηθά να απαλλαγείτε από βλαβερές ουσίες, περιλαμβανομένων των φυτοφαρμάκων.

Λεμόνια
Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Προστατεύουν το ήπαρ και βοηθούν στην αποβολή άχρηστων ουσιών του οργανισμού. Η κατανάλωση λεμονιών σε τακτική βάση μπορεί να βελτιώσει την υγεία.

Μπρόκολο
Αν ανήκετε σε αυτούς που δεν αγαπούν το μπρόκολο θα πρέπει να το δοκιμάσετε μια φορά ακόμη. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να αποτοξινώσουν τον οργανισμό σας. Περιέχει επίσης πολλά ένζυμα που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το ωμό μπρόκολο είναι καλύτερο, επειδή περιέχει υψηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών.

Σκόρδο
Ακόμα μια τροφή για την αποτοξίνωση του οργανισμού. ‘Εχει επίσης αντιβιοτικές ιδιότητες και βοηθά την ίαση-εσωτερικά- του οργανισμού. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην τακτική κατανάλωση σκόρδου. Είναι διαθέσιμο και σε μορφή συμπληρωμάτων.

Παντζάρια
Περιέχουν βηταΐνη και πηκτίνη, που βοηθούν το ήπαρ και το πεπτικό σύστημα. Μπορούν να καθαρίσουν τον οργανισμό και να έχετε έτσι λιγότερες τοξίνες.

Γκρέιπφρουτ
Βοηθά στον καθαρισμό του πεπτικού και μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργία λίθων στα νεφρά. Είναι επίσης χαμηλό σε σάκχαρα και θερμίδες, επομένως βοηθά και στη δίαιτα.

 
Ηλιόσποροι
Είναι καλοί για σνακ και μπορούν να αποτοξινώσουν το ήπαρ. Μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από βλαβερές τοξίνες. Επιπλέον εμποδίζουν τη συσσώρευση χοληστερόλης.

Φακές
Βοηθούν στον καθαρισμό του πεπτικού και στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Επίσης μειώνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στην ισορροπία του σακχάρου στον οργανισμό.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top