Αγαπημένα Βιβλία του Μένη Κουμανταρέα

Ο Μένης Κουμανταρέας, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς  της μεταπολεμικής γενιάς, που έδωσε με μοναδικό τρόπο το στίγμα της μεταπολεμικής Αθήνας όπως λίγοι συγγραφείς κατάφεραν.

Ένας συγγραφέας προικισμένος με ταλέντα που τον κατέταξαν σε  μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ελληνική λογοτεχνία πριν το νήμα της ζωής του κοπεί υπό τραγικές και αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Ήταν ένας τεχνίτης της γλώσσας  με 52 χρόνια συνεχούς παρουσίας, με συμαντικά βραβεία στο ενεργητικό του όπως τα Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τα έργα του Το Αρμένισμα (1967) και για το Η μυρωδιά τους με κάνει να κλαίω (1997) και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για τα έργα του Βιοτεχνία υαλικών (1976) και για το Δύο φορές Έλληνας (2002).

Εμείς σας προτείνουμε μερικά από τα σπουδαία του έργα για να σας κρατήσουν συντροφιά κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η φανέλα με το εννιά

Ο Βασίλης Σερέτης -αυτός που αργότερα ονόμασαν Μπίλ - φεύγει μια ζωή κυνηγημένος από τη μια πόλη στην άλλη, αφήνοντας πίσω του ομάδες και προπονητές. Ατίθασος, άπιστος, εγωιστής. Τις μέρες αλωνίζει τα γήπεδα και τα βράδια, όταν δεν κουρνιάζει στα μπαρ, στρώνει πασιέντσες.
Δείτε Περισσότερα







Ο ωραίος λοχαγός

Η πορεία ενός νεαρού αξιωματικού από τους σκοτεινούς διαδρόμους του στρατιωτικού παρακράτους στους φωτεινούς διαδρόμους του Συμβουλίου Επικρατείας για να βρει τη δικαίωσή του. Μια περίεργη σχέση φιλίας ενώνει τον νεαρό λοχαγό με τον ηλικιωμένο δικαστή του.
Δείτε Περισσότερα








Το αρμένισμα

Παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής ένα ελληνικό καράβι κουβαλά ένα φορτίο προσφύγων και άρρωστων Αρμένηδων. Άραγε θα φτάσουν ή δεν θα φτάσουν ποτέ στον Πειραιά; Ένα ελληνόπουλο κι ένα τουρκάκι στην Κωνσταντινούπολη του 1638 συναντιούνται στη μεγάλη παρέλαση του Mουράτ Δ΄, παίζοντας τη φιλία τους και τη ζωή τους κορώνα γράμματα.
Δείτε Περισσότερα







Η γυναίκα που πετάει

Γυναίκα που πετάει είναι η γιαγιά Αγγελική, που από το στόμα του εγγονού της μαθαίνουμε την ιστορία του άτυχου γάμου της με τον Συνταγματάρχη Αριστείδη. Με τη φωνή της πετάει και η Μαρία Κάλλας στη σύντομη επίσκεψή της στην Αθήνα το καλοκαίρι του '57.
Δείτε Περισσότερα









Η μυρωδιά τους με κάνει να κλαίω

Τί κοινό υπάρχει ανάμεσα σ' έναν χλομό νεαρό και σε μια μηχανή που κυκλοφορεί με τον αναβάτη της ακέφαλο; Πώς γίνεται να υποψιάζεται κανείς τον Άι-Βασίλη για τρομοκράτη; Και πώς ένας Ρουμάνος μετανάστης γίνεται μοντέλο σε ζωγράφο;
Δείτε Περισσότερα


Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top