Φυσικά Ηρεμιστικά: Τα βότανα που μας βοηθούν να ηρεμήσουμε


Όλοι - ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι - περνάμε περιόδους μελαγχολίας ή έντονου στρες που επηρεάζουν τη διάθεση μας και την συμπεριφορά μας. Η φύση λοιπόν έχει προβλέψει ακόμα και για αυτό και παράγει τα αντίδοτα που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξαναβρούμε τον καλό μας εαυτό.

Παρακάτω θα βρείτε 6 θαυματουργά βότανα που υπόσχονται   να μας ανεβάσουν το ηθικό.  

#1 Βαλσαμόχορτο 
Το βαλσαμόχορτο ανήκε στο θεραπευτικό οπλοστάσιο της ανθρωπότητας ήδη από την αρχαιότητα. Ο Ιπποκράτης το μεταχειριζόταν για πολλές παθήσεις σε συνδυασμό συνήθως με φασκόμηλο, ο Διοσκουρίδης που το αναφέρει ως «άσκυρον» προτείνει τη χρήση του ενάντια στην ισχιαλγία, τους πυρετούς και τα εγκαύματα, ενώ το ίδιο πράττει και ο Γαληνός προσθέτοντας ότι αποτελεί επίσης διουρητικό και εμμηναγωγό μέσο
Ως φυτικό γιατρικό που είναι, δεν επιδρά ασφαλώς αμέσως, χρειάζεται λοιπόν καθημερινή χρήση και υπομονή δυο εβδομάδων για να γίνει αντιληπτή η ευεργετική του επίδραση.

#2 Τζινσενγκ 
Το τζίνσενγκ, η ρίζα της ζωής, είναι ένα από τα παγκοσμίως γνωστά θαυματουργά βότανα. Οι τονωτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του το κατατάσσουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στα σημαντικότερα φυσικά βοηθήματα για την τόνωση του ανθρώπινου οργανισμού.

#3 Γλυκόρριζα 
Η γλυκόρριζα είναι ένας φυσικός τρόπος τόνωσης της σωματικής και διανοητικής μας ευεξίας. Η βασική του ιδιότητα είναι ότι απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας, μεταφέροντας οξυγόνο στα κύτταρα. Επιπλέον διεγείροντας τους ενδοκρινείς αδένες βοηθά στην απορρόφηση όλων των βιταμινών και μετάλλων. Θεωρείται προληπτικό πολλών παθήσεων και φάρμακο επίσης. Είναι ευεργετικό στην πίεση του αίματος, στη σεξουαλική ικανότητα, στην αϋπνία, σε κάθε είδους αβιταμίνωσης, αναιμίας, σε έλλειψη γλυκόζη

#4 Σαφράν ή Κρόκος Κοζάνης 
Οι αρχαίοι Έλληνες κατανάλωναν τον κρόκο για να καταπολεμήσουν την αϋπνία και τα δυσάρεστα αποτελέσματα του μεθυσιού. Σύμφωνα με αναφορές, ο Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε τον κρόκο ως βασικό συστατικό σε διάφορα ιατρικά σκευάσματα και τον συνιστούσαν ως παυσίπονο, αντιπυρετικό, υπνωτικό, επουλωτικό και αφροδισιακό.

#5 Μελισσόχορτο 
 Στην εποχή του Μεσαίωνα λέγεται ότι αλχημιστές χρησιμοποιούσαν μελισσόχορτο για να φτιάχνουν ελιξήρια νεότητας.Είναι γνωστό για την αντισπασμωδική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή του δράση και  για την τόνωση που προσφέρει  στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα. Πρόκειται για φυτό εξαιρετικά αποτελεσματικό σε περιπτώσεις αϋπνίας, έντονου στρες, έντασης και ευερεθιστότητας, ενώ μπορεί να βοηθήσει ακόμα και άτομα με κατάθλιψη, χάρη στις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες. 

#6 Πασιφλώρα 
Είναι αρκετά δημοφιλής για τις εξαιρετικές ηρεμιστικές , κατευναστικές της ιδιότητες που οφείλονται στη μοναδική αναλογία των συστατικών της και ιδιαίτερα της βενζοφλαβόνη, μια ουσία με αγχολυτική δράση.    

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top