Παγκόσμια ημέρα διατροφής: Μήπως να μπείτε σε πρόγραμμα από σήμερα;


Η 16η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) ως ημέρα υπενθύμισης των διατροφικών ζητημάτων που μας απασχολούν.

Ζητήματα όπως η πείνα, ο υποσιτισμός, η διατροφική ανασφάλεια, οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και η παχυσαρκία είναι αυτά που οδήγησαν  στην καθιέρωση αυτής της παγκόσμια ημέρας. 

Μήπως όμως η συγκεκριμένη ημέρα διατροφή είναι και μια καλή αφορμή να αναρωτηθούμε εάν τρεφόμαστε σωστά; Μήπως είναι μια καλή μέρα να οργανώσετε τις διατροφικές σας συνήθεις. 

Το  My Fashion Land συγκέντρωσε χρήσιμα tips για να σας βοηθήσει.  

#1 Κάντε σταδιακές αλλαγές 
Οι σταδιακές αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι πιο εύκολες από τις δραστικές αλλαγές. Θα σας βοηθήσει πού η καταγραφή των συνηθειών σας ώστε να δείτε τι κάνετε σωστά και τι λάθος.; Μια καλή αρχή είναι να προσπαθήσετε να τρώτε ένα παραπάνω φρούτο ή μία μερίδα λαχανικών την ημέρα. 

#2 Βρείτε το πρόγραμμα γευμάτων που σας ταιριάζει
Κάποιοι θεωρούν ότι ένα υγιεινό, μεγάλο πρωινό μειώνει τις «υπερβολές» κατά την υπόλοιπη μέρα. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι 3 ισορροπημένα γεύματα, 2 μικρότερα και ένα κύριο, είναι αρκετά. Βρείτε λοιπόν το πρόγραμμα που ταιριάζει στην δική σας καθημερινότητα και προσπαθήστε να το τηρήσετε.  

#3 Τρώτε μέτριες μερίδες & μειώστε κάποια τρόφιμα, μην τα αποκλείεται.  Α
Αν τρώτε μέτριες μερίδες θα είναι πιο εύκολο να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας και κάποιες μικρές ατασθαλίες που σας ευχαριστούν. 

#4 Πίνετε πολλά υγρά 
Οι ενήλικοι πρέπει να πίνουν τουλάχιστον 1.5 λίτρο υγρών ημερησίως! Το απλό νερό βρύσης είναι προφανώς μια καλή πηγή υγρών αλλά η ποικιλία μπορεί να είναι και απολαυστική και υγιεινή. Εναλλακτικές επιλογές είναι οι χυμοί, το  τσάι, ο καφές, το γάλα, κ.τ.λ.

#5  Γεμίστε τα ντουλάπια σας με αποθέματα χαμηλών θερμίδων
Αντικαταστήστε τα παχυντικά σνακ με υγιεινά και ‘αποτάξει τον πειρασμό’ από  το σπίτι σας. Κάποιες πιθανές επιλογές είναι:   ελιές,  κρακεράκια, αβοκάντο, pop corn, βρώμη, ξηροί καρποί, κ.α.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top