6 κορυφαία tips για την ενυδάτωση


Όσον αφορά τις ιατρικές παθήσεις, το ξηρό δέρμα δεν θεωρείτε συνήθως σημαντικό πρόβλημα. Αν έχετε μια σοβαρή περίπτωση, ωστόσο, μπορεί να πάρει τη μορφή ενοχλητικής φαγούρας και να έχετε αντιαισθητικά αποτελέσματα.

Όπως και να έχει όμως,  η ενυδάτωση του δέρματος σας θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας ομορφιάς

Το My Fashion Land συγκέντρωσε κάποια κορυφαία tips που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας.   


#6 Χλιαρό μπάνιο 
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό αντί για καυτό στο μπάνιο  και περιορίστε το χρόνο του μπάνιου  σας σε 15 λεπτά ή λιγότερο.

#5 Βρείτε το προϊόν ενυδάτωσης που σας ταιριάζει 
Υπάρχουν δεκάδες - ίσως και εκατοντάδες - προϊόντα για την ενυδάτωση του δέρματος. Διαλέξτε το κατάλληλο σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τον τύπο του δέρματος σας.

#4 Καθορίστε την συχνότητα 
Μόλις βρείτε το κατάλληλο προϊόν, θα πρέπει να αποφασίσετε πόσο συχνά θέλετε να το χρησιμοποιείτε. 

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα μία φορά την ημέρα, προτιμήστε  να το κάνετε όταν βγαίνετε  από το μπάνιο ή το ντους. Ταμπονάρετε το δέρμα σας  με μια πετσέτα και εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό. Αυτό θα βοηθήσει την επιδερμίδα σας να διατηρήσει το επιπλέον νερό. 

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για τη φροντίδα του δέρματος, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα πριν κοιμηθείτε. 

#3 Φυσικό vs Χημικό
Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι ένα φυσικό ή βιολογικό προϊόν είναι καλύτερο. 
Η αλήθεια είναι, όμως, τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα συχνά έχουν καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερους ερεθισμούς με τα χημικά προϊόντα  μαζικής παραγωγής. Τα φυσικά ενυδατικά περιλαμβάνουν συχνά ευπαθή τρόφιμα και βότανα που έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και υπάρχει ενδεχόμενο  να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι σκληρότερα για την επιδερμίδα. 

Φυσικά, υπάρχουν επίσης πολλές χημικές ουσίες  που χρησιμοποιούνται σε κάποιες κρέμες ενυδάτωσης και δεν κάνουν καλό στο δέρμα. Πολλά από τα κοινά χημικά συστατικά, όπως η φαινόλη και το καρβολικό οξύ μπορεί να είναι  ακόμη και τοξικά. 

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό προϊόν ενυδάτωσης προτιμήστε ένα που να χαρακτηρίζετε ήπιο. Αν έχετε αλλεργίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον κατάλογο των συστατικών πριν την εφαρμογή στο δέρμα σας. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι όλα τα χημικά βλαβερά, αλλά καλό θα είναι να αποφεύγετε κάποια, όπως τη φαινόλη. 

#2 Φροντίδα των ματιών, λαιμού και ντεκολτέ 
Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν καθημερινά ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο και  τα χέρια αλλά συχνά παραμελούν τις περιοχές που τη χρειάζονται περισσότερο, δηλαδή, το δέρμα γύρω από τα μάτια, το λαιμό και το ντεκολτέ. 

Το δέρμα σε αυτές τις περιοχές είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο και έχει την τάση να ξεραίνετε εύκολα, για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.  

#1 Αντηλιακά ενυδατικά προϊόντα 
Η έκθεση σε ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα σας καθώς χάνει την υγρασία του και τα φυσικά λιπαντικά έλαια και να οδηγήσει σε ξηροδερμία και πρόωρες ρυτίδες, ακόμα και σε νεαρούς ενήλικες.
Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για την αντιμετώπιση της ενοχλητικής  υπεριώδους ακτινοβολίας, ακόμα και για τους πιο ένθερμους λάτρεις του ήλιου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν ενυδάτωσης με χαμηλό αντηλιακό δείκτη- SPF 15. 

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top