5 βασικές αρχές διακόσμησης



Ο κόσμος της διακόσμησης διέπεται από φαντασία, έμπνευση και διάθεση για πειραματισμό,  δεν υπάρχουν  οι χρυσοί κανόνες που ακολουθούνται  κατά γράμμα. 

Υπάρχουν όμως κάποιες γενικές αρχές που εξασφαλίζουν το κάλο αποτέλεσμα. 

Είναι απλά δοκιμασμένες και πετυχημένες τακτικές και όχι τεχνάσματα ή δεξιότητες που χρειάζονται χρόνια για να αποκτηθούν. Ο καθένας μπορεί να τις εφαρμόσει από την πρώτη μέρα. 

Διαβάστε λοιπόν το παρακάτω άρθρο, σαν εισαγωγή στις βασικές αρχές της διακόσμησης, που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την δική σας ιδιόμορφη, δημιουργική rule-breaking αισθητική. 




#1 Διαλέξτε τελευταίο το χρώμα 
Υπάρχουν χιλιάδες χρώματα  και άπειρες αποχρώσεις. Το καθένα φαίνεται  διαφορετικό  από σπίτι σε σπίτι, επειδή οι πηγές φωτός  ποικίλλουν. Θέλετε το χρώμα που θα επιλέξετε να  συμπληρώνει και να αναδεικνύει  την ταπετσαρία σας, το έργο τέχνης, το κάλυμμα του καναπέ και ό, τι άλλο. Για αυτό είναι πρακτικό, να επιλέξετε  το χρώμα που θα έχουν οι τοίχοι σας αφού πρώτα τα πράγματά σας πάρουν την θέση τους μέσα στο σπίτι σας.



#2 Δώστε στα έπιπλά σας χώρο 
Μην ‘υπέρ-φορτώνετεε’ τον χώρο σας . Οι  κομψοί χώροι είναι αυτοί που σας επιτρέπουν να κινηθείτε άνετα. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε ένα χώρο με πολλά έπιπλα, γεγονός που σας συμφέρει αν έχετε περιορισμένο  προϋπολογισμό. Προτιμήστε να επενδύσετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. 



#3 Κρεμάστε τα έργα τέχνης στο σωστό ύψος
Στις γκαλερί και τα μουσεία,  τα έργα τέχνης κρέμονται έτσι ώστε το μέσον (κέντρο) τους να βρίσκετε περίπου 1,5 μέτρο από το πάτωμα. Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να κάνετε και στο σπίτι.
Σε ψηλοτάβανα δωμάτιο, ίσως χρειαστεί να τα κρεμάσετε ψηλότερα. Αλλά γενικά να θυμάστε ότι πρέπει να σχετίζονται με την ανθρώπινη κλίμακα και  όχι κλίμακα της κατασκευής.



#4 Δημιουργήστε ένα κομβικό σημείο. 
Σε μια ταινία υπάρχουν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι και οι υποστηρικτικοί , κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην διακόσμηση. Επιλέξτε ποίο θα είναι το βασικό σημείο αναφοράς του δωματίου και  ποια αντικείμενα  & έπιπλα θα έχουν  δευτερεύοντα ρόλο. Μην προβάλετε όλα τα αντικείμενα – έπιπλα του χώρου γιατί έτσι θα δημιουργηθεί μια “θορυβώδης” εικόνα. 


#5 Διατηρήστε τις αναλογίες 
Ένα αντικείμενο που φαίνεται καλό στο κατάστημα μπορεί να φαίνετε τεράστιο στον χώρο σας ή ένα πολύ μικρό να εξαφανιστεί . Έτσι, επιλέξτε πάντα, συμφώνα με το τι ταιριάζει στον χώρο σας και  διατηρήστε την ισορροπία του.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top