10 Τροφές που καίνε το λίπος


Αν χρησιμοποιείτε συχνά τη φράση «Από Δευτέρα δίαιτα και διατροφή», τότε αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει.

Έχετε σίγουρα ακούσει ότι οι εξαντλητικές δίαιτες δεν είναι αποτελεσματικές αφού το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταπονούν τον οργανισμό.

Προτιμήστε λοιπόν να εμπλουτίστε την διατροφή σας με τροφές που καίνε το λίπος και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα χωρίς να πεινάσετε.



#1 Ξηροί καρποί
Σας κρατάνε χορτασμένους προσφέροντας σας καλές θερμίδες. 10 αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά για να περιορίσουν το αίσθημα της πείνας.

#2 Ελαιόλαδο
Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία διατηρούν τη χοληστερόλη σας σε φυσιολογικά επίπεδα, καλύπτοντας έτσι την πείνα

#3 Βατόμουρα, φράουλες
Πλούσια σε φυτικές ίνες. Μία κούπα βατόμουρα ή φράουλες είναι αρκετή για να σας κρατήσει χορτασμένους για πολύ ώρα.

#4 Αυγά
Ο οργανισμός σας χρειάζεται τη βιταμίνη Β12 για να μεταβολίζει το λίπος. Επίσης, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, απαραίτητη για να χάσετε βάρος.

#5 Σολομός-τόνος
Τα ψάρια πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά ενισχύουν τον μεταβολισμό.

#6 Κανέλλα
Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να περιορίσει την όρεξη καθώς  και μεταβολίζει γρήγορα τη ζάχαρη, ενώ μόλις  το ¼ κουταλιού του γλυκού την ημέρα είναι αρκετό. Ανακατέψτε την κανέλλα στον καφέ,  στο τσάι σας ή στο γιαούρτι σας για να προσθέσετε γλυκύτητα, χωρίς την προσθήκη θερμίδων.

#7 Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την άγευστη ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Έτσι, περιορίζουν την όρεξη και επιταχύνουν το μεταβολισμό ελαφρώς, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

#8 Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι βοηθάει την απώλεια βάρους και την τόνωση του οργανισμού, ενώ βοηθάει στο κάψιμο του κοιλιακού λίπους. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικού που μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό άμεσα.

#9 Ξύδι
Αν φάτε τη σαλάτα σας με λάδι και ξίδι θα αποκομίσετε μεγάλο όφελος στην  καταπολέμηση του πάχους. Το ξύδι μπορεί βοηθά το σώμα μας να καίει λίπος. Προσφέρει γεμάτη γεύση που μπορεί να κάνει σαλάτα πιο νόστιμη και δεν έχει θερμίδες.

#10 Καφές 
Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά το αγαπημένο σας ρόφημα μπορεί όντως να βοηθήσει τον μεταβολισμό σας και  να χάσετε βάρος. 

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top