5 Κακίες συνήθειες που μπορούν να σας κάνουν πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένους και πιο επιτυχημένους


Δείτε  πώς μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας,  πέντε κοινές κακές συνήθειες και σταματήστε να νιώθετε ενοχές και να αυτομαστιγώνεστε. 

Η κακή οργάνωση ενισχύει τη δημιουργικότητα
Οι άνθρωποι που είναι ακατάστατοι και ανοργάνωτοι, συνήθως  βρίσκουν  τις  πιο τρελές δικαιολογίες για τις κακές συνήθειες τους,  εξασκώντας έτσι την  δημιουργικότητα τους. Ακόμη και οι επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν,  ότι το  χάος πράγματι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκεφτονται πιο δημιουργικά και πρωτοποριακά και να καταλήγουν σε καινοτόμες λύσεις. Οι εθελοντές σε μια μελέτη του Πανεπιστήμιου  Northwestern ήταν γρηγορότεροι στην επίλυση γρίφων, όταν ήταν σε ένα ακατάστατο δωμάτιο παρά ότα βρίσκονταν σε ένα καθαρό. Επίσης, έβγαλαν πιο δημιουργικές φωτογραφίες στο  ακατάστατο περιβάλλον.

Το να παρακολουθούμε  χαριτωμένα βίντεο στο YouTube μπορεί να μας κάνει πιο παραγωγικούς  
Τι θα μπορούσε να είναι ένα μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου από τις  χαριτωμένες εικόνες ή τα διασκεδαστικά βίντεο ζώων  που κάνουν ανόητα πράγματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι, όσο  αντιπαραγωγική  και αν φαίνεται αυτή η κοινή συνήθεια μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το μυαλό μας να επικεντρωθεί και να ολοκληρώσει εργασίες με ακρίβεια. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα διαπίστωσαν ότι η προβολή εικόνων με χαριτωμένα μικρά ζώα  ενεργοποιεί τα ένστικτα φροντίδας, κάνοντας τους ανθρώπους να δώσουν περισσότερη προσοχή στις επόμενες εργασίες.
Τώρα που μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο απενοχοποιημένα, προτιμήστε τα ξεκαρδιστικά βίντεο με κουταβάκια ή γατάκια.

Το δάγκωμα των νυχιών  ενισχύει την ανοσία
Το να δαγκώνουμε τα  νύχια μας, θεωρείται μια κακή συνήθεια, καθαρά λόγω της κοινωνικής σύμβασης. Τα παλαιοτέρα χρόνια πριν εφευρεθεί  το ψαλίδι νυχιών, ο άνθρωπος δάγκωνε  τα νύχια του, πρώτον για να αποφύγει τους τραυματισμούς  και  δεύτερον για να εκθέσει  το ανοσοποιητικό του σύστημα σε μικρόβια.
Οι  έρευνες δείχνουν σταθερά ότι η μικρή έκθεση σε μικρόβια βοηθάει  στην ενίσχυση της ανοσίας.
Φυσικά αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δαγκώνουν τα νύχια τους δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσετε αυτή την κακή συνήθεια, απλά κρατήστε την συμβουλή ότι  οι μικρές ποσότητες έκθεσης σε βακτήρια ενισχύουν την υγεία, σε αντίθεση με την απόλυτη αποστείρωσης.

Ένα καλό κουτσομπολιό ενισχύει τη διάθεσή
Το να μιλάμε  για τους άλλους ανθρώπους φαίνεται ότι ασκεί γοητεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να  αντισταθούν σε μια καλή ιστορία ή σε ένα  μυστικό. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως υπάρχουν ολόκληρα περιοδικά, εκπομπές, site  αφιερωμένα  στο κουτσομπολιό. Η δημοσιοποίηση  ειδήσεων  που αφορούν άλλους ανθρώπους έχει μια ολόκληρη σειρά από οφέλη που ενισχύουν τη διάθεση . Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μπράουν διαπίστωσαν μετά από έρευνες, ότι ένα 20λεπτό κουτσομπολιού με ένα φίλο βελτίωσε τη διάθεση των περισσότερων ανθρώπων  μέχρι και για τέσσερις ώρες μετά. Το  96 τοις εκατό των ανθρώπων μείωσαν την ένταση και το άγχος με αυτό τον τρόπο.
Τα οφέλη του κουτσομπολιού αφορούν την πραγματική επικοινωνία και σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους. Χρησιμοποιήστε λοιπόν, το κουτσομπολιό θετικά, και όχι ως τρόπο να κρίνετε ή να επικρίνετε…

Οι ‘βρισιές’ ανακουφίζουν από το άγχος
Μπορεί η μητέρα σας να σας  λέει ότι το να βρίζετε είναι σημάδι  περιορισμένου λεξιλογίου, αλλά όταν βρίσκεστε  σε στρεσογόνες καταστάσεις, μπορεί πραγματικά να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Σουηδοί επιστήμονες  αποκάλυψαν ότι οι εργαζόμενοι που υποφέρουν  από άδικη μεταχείριση στην εργασία, και δεν βρίσκουν τρόπους να εκφράσουν την οργή τους, διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του East Anglia διαπίστωσαν ότι οι ανάρμοστες εκφράσεις στην εργασία βοηθούν τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν το άγχος και την απογοήτευση, και ότι μπορεί να ενθαρρύνουν το ομαδικό πνεύμα.


Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top