Ουπς δεν ακούσατε το ξυπνητήρι ….!!! 5 πολύ χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν


Δυστυχώς οι διακοπές φτάνουν προς το τέλος τους και σε λίγες μέρες θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε ξανά στην καθημερινή μας ρουτίνα - …μην στεναχώριεστε υπολείπονται ακόμα κάποιες μέρες ξενοιασιάς…-

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι πως θα τα καταφέρουμε να  μπούμε σε πρόγραμμα και το κυριότερο πως θα ακούσουμε το ξυπνητήρι την πρώτη μέρα επιστροφής στη δουλεία.

Το My Fashion Land προτείνει 5 χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτόν το φόβο.




Μετατρέψτε την πρωινή σας ρουτίνα μια ευτυχισμένη στιγμή


Το πρωινό ξύπνημα να είναι πολύ δύσκολο για πολλούς ανθρώπους. Αν προσθέσετε όμως μια ευχάριστη συνήθεια στην πρωινή σας  ρουτίνα, θα ανυπομονείτε να ξυπνήσετε. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να προγραμματίστε την πρωινή σας άσκηση  παρέα με  κάποιον φίλο. Επίσης θα μπορούσατε να επιλέξετε μια γλυκιά μελωδία να σας  ξυπνάει. Βρείτε κάτι που πραγματικά σας ευχαριστεί και προσθέστε το στην πρωινή σας ρουτίνα, ώστε να σας φτιάχνει την διάθεση.


Μην το παρακάνετε 

Οι περισσότεροι από μας παραμένουν στο κρεβάτι για λίγο ακόμα μετά το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού. Φροντίστε λοιπόν αυτός ο χρόνος να μην ξεπεράσει τα 10-30 λεπτά γιατί θα πέσετε σε βαθύ ύπνο REM και δύσκολα θα καταφέρετε να ξυπνήσετε, και ακόμα και αν τα καταφέρετε θα αισθάνεστε αρκετά ζαλισμένοι.

Ξεχάστε το Snooze

Μπορεί να νομίζετε ότι αν κοιμηθείτε λίγο παραπάνω  θα σας βοηθήσει  να αισθανθείτε καλύτερα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό θα σας κάνει να νιώσετε χειρότερα. Σύμφωνα με το ASAP Science, όταν επιλέγετε το snooze, το μυαλό σας πηγαίνει πίσω στον κύκλο του ύπνου. Εάν στη συνέχεια ξαναχτυπήσει το ξυπνητήρι  και πάλι επιλέξετε το snooze, το μυαλό σας πηγαίνει ακόμα πιο βαθιά μέσα στον κύκλο. Όταν τελικά ξυπνήσετε θα νιώθετε σούπερ ζαλισμένοι.

Ορίστε μια σταθερή ώρα αφύπνισης

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους, αλλά θα πρέπει να είστε συνεπείς στην ώρα που ξυπνάτε. Σύμφωνα με WomentoWomen.com, το σώμα μας έχει ένα σύστημα που παρακολουθεί το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των εποχιακών μεταβολών και των αλλαγών στο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Το σύστημα αυτό λειτουργεί ώστε να καθορίσει την κατάλληλη ώρα για σας να κοιμηθείτε και την κατάλληλη ώρα να ξυπνήσετε.

Αν έχετε μια σταθερή ώρα αφύπνισης, τότε οι αντίστοιχες ορμόνες λειτουργούν σαν εσωτερικό ξυπνητήρι και σας τροφοδοτούν με την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξυπνήσετε.

Δεχτείτε ότι απλά πρέπει να ξυπνήσετε

Σίγουρα το κρεβάτι μας είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το αποχωριστούμε και  να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο. Θα πρέπει λοιπόν να αποδεχτείτε ότι θα πάτε στην δουλεία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…. και σίγουρα αν μείνετε στο κρεβάτι κάποια στιγμή θα βαρεθείτε.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top