10 Do’s & Don’ts στο Instagram


To Instagram είναι μια από τις δημοφιλέστερες Φώτο-εφαρμογές στον κόσμο των smartphones και των tablets, η οποία σας επιτρέπει να τραβάτε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε με γνωστούς κι αγνώστους, online, φωτογραφίες. 

Ένα από τα features του Instagram , στο οποίο οφείλει του φανατικούς του οπαδούς είναι ότι η διαδικασία  επεξεργασίας της φωτογραφίας είναι αρκετά εύκολη και προσιτή στους απλούς χρήστες. 

Το My Fashion Land συγκέντρωσε τα do’s & don’ts που θα σας κάνουν περισσότερο αποτελεσματικό – και λιγότερο ενοχλητικό-  Instagrammer.

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε το μοτίβο που θα σας χαρακτηρίζει, . Οι followers θα περιμένουν συγκεκριμένη  ταυτότητα  στις φωτογραφίες σας, και ενώ θα έχει πλάκα να αποκλίνετε κατά καιρούς, μην το παρακάνετε γιατί θα αρχίσει να γίνετε ενοχλητικό. 

Σε τελική ανάλυση, εσείς επιλέγετε το πώς θα χρησιμοποιήσετε το Instagram. Είτε στοχεύετε να αποκτήστε φανατικούς οπαδούς είτε απλά να πάρετε μια γεύση και αυτού του μέσου, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω  ανεπίσημες κατευθυντήριες γραμμές που διέπουν την  εθιμοτυπία του Instagram .

Do : Χρησιμοποιήστε το ίδιο ψευδώνυμο στο Instagram και στο Twitter 
Μπορεί  κάποιος από τους followers στο twitter να θέλει να σας ακολουθήσει και στο Instagram ή  το αντίθετο. Έτσι κάντε απλά τα πράγματα, και χρησιμοποιήστε το ίδιο ψευδώνυμο ώστε να μπορούν να σας βρουν εύκολα. 

Don’t: Μη ζητάτε από τους χρήστες του Instagram να σας ακολουθήσουν 
Είναι απλά spamming και ενοχλητικό 

Do : Να είστε κοινωνικοί 
Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και οι σχέσεις είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ακολουθήστε τους φίλους σας,  τις αγαπημένες σας μάρκες, celebrities, έξυπνους φωτογράφους και γενικά κοινωνικοποιηθείτε. Δημιουργήστε διάλογο αφήνοντας ένα σχόλιο, αλλά να θυμάστε ότι  αν απαντάτε σε άλλο σχόλιο θα πρέπει να κάνετε tag  τον χρήστη @username έτσι ώστε αυτός ή αυτή  να ειδοποιηθεί. Εάν πραγματικά σας αρέσει μια  φωτογραφία, επιβραβεύστε τον δημιουργό της με ένα Like. (Tip:  το διπλό  touch σε μια φωτογραφία κάνει  αυτόματα like.)

Don’t: Μην κάνετε Like σε κάθε φωτογραφία 
Με το να κάνετε Like σε κάθε φωτογραφία γίνεστε ενοχλητικοί και μειώνετε την αξία σας. Σε κανένα δεν αρέσει ένας Instagroupie. 

Do: Ανεβάστε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες 
Φυσικά το ‘ενδιαφέρον’ είναι υποκειμενικό αλλά μπορείτε να κρίνετε την ανταπόκριση , από τα comment και τα likes.

Don’t: Μην φορτώνετε το feed 
Μια φωτογραφία ανά ημέρα είναι μια καλή συχνότητα που δεν θα πρόκειται να γίνει κουραστική. 

Do: Εφαρμόστε τα φίλτρα σαν make up
Τα φίλτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται για να ενισχύουν και να κολακεύουν την φωτογραφία όχι για να την σκοτεινιάζουν και να την θολώνουν. 

Do: Χρησιμοποιήστε τα hastags με γούστο  
Όπως και στο Twitter, τα hashtags μπορούν να αυξήσουν  την προβολή του post σας. Σίγουρα, μπορείτε να εφεύρετε το δικό αστείο hashtag, αλλά χρησιμοποιώντας δημοφιλή hashtags όπως το #instagood (για τις λείψεις που είστε υπερήφανοι), #photooftheday, ή #nofilter (για να επιδείξετε μια φυσική φωτογραφία) μπορείτε να αυξήσετε τα σχόλια και τα likes.

Don’t: Μην Βγάζετε οριζόντιες φωτογραφίες
Το Instagram παραμορφώνει τις οριζόντιες φωτογραφίες 

DO:  Γράψτε σχόλια ή  επισημάνετε την τοποθεσία  της φωτογραφίας 
Δώστε στους followers σας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό που βλέπουν. ¨Έτσι θα τους βοηθήσετε να ανακαλύψουν καινούρια μέρη, μάρκες εστιατόρια, cafes και άλλα…. Άλλωστε το να ανακαλύπτουμε καινούρια πράγματα,  είναι η αληθινή ουσία των μέσω κοινωνικής δικτύωσης 

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top