DIY: 8 απίθανες καλλυντικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας που δεν μπορούσες να φανταστείς


Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα… Υπάρχουν τρόποι να την χρησιμοποιήσεις που μάλλον δεν έχουν περάσει  καν από το μυαλό σου . Πίσω από αυτό το απλό  και ταπεινό υλικό που βρίσκετε στην κουζίνας μας κρύβεται μια ισχυρή φόρμουλα που πολλά καλλυντικά θα ζήλευαν. 

Τo My Fashion Land συγκέντρωσε 8 μαγικές καλλυντικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας που θα σου λύσουν τα χεριά και θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα.  



Φυσικό αποσμητικό
Για να καταπολεμήσεις  λεκέδες από ιδρώτα και κακοσμία, ανέμειξε  1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα με ελάχιστο νερό, αφού γίνει  ένα κρεμώδες μείγμα άπλωσε το σε στεγνές μασχάλες.

Σαμπουάν βαθύ καθαρισμού
Πρόσθεσε ελάχιστη σόδα στο σαμπουάν σου ώστε να καθαρίσεις  σε βάθος τα μαλλιά σου από υπολείμματα styling, ρύπους, και σμήγμα.

Ξηρό σαμπουάν
Αν έχεις έξοδο το βράδυ και δεν προλαβαίνεις να λουστείς, η σόδα  θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση. Ρίξε ελάχιστη ποσότητα στις ρίζες χτενισε  τα μαλλιά σου και είσαι έτοιμος-η. Η σόδα θα απορροφήσει το περιττό σμήγμα και θα προσθέσει όγκο στις ρίζες.

Λευκαντικό δοντιών
Φτιάξε μια αλοιφή με μια λιωμένη φράουλα και ½  κουταλιά της σούπας σόδα. Άπλωσε την στα δόντια σου με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και άφησε την πέντε λεπτά. Τα οξέα της φράουλας και κόκκοι της σόδας αφαιρούν τις δυσχρωμίες.

Φρέσκαρε την αναπνοή σου
Βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού σε μισό ποτήρι νερό και κάνε μπουκώματα. Οι οσμές εξουδετερώνονται και δεν καλύπτονται μόνο.

Σκραμπ για τα πετσάκια
Ανακάτεψε 1 μέρος νερού με 3 μέρη σόδα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και να το τρίψουμε στα πετσάκια. Θα μαλακώσουν αμέσως. Αν σου περισσέψει ποσότητα, τρίψε και την υπόλοιπη επιφάνεια των χεριών.

Εξυγιαντικό πόρων
Βράσε ένα κουταλάκι του γλυκού σε αποσταγμένο νερό και κάτσε πάνω από τον ατμό σκεπασμένος με μια πετσέτα. Το συγκεκριμένο μείγμα απομακρύνει τα ανοίξει τους πόρους, τους εξυγιαίνει ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει το δέρμα και κάνει την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων παιχνιδάκι.

Αντιμετώπισε τα τσιμπήματα των εντόμων και τη φαγούρα στο δέρμα
Βάζεις λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και αλείφεις την προσβεβλημένη περιοχή του δέρματος

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top