Προτάσεις για καλοκαιρινά λουλούδια για να δημιουργήσετε την πιο ολάνθιστη βεράντα



Ο καλύτερός τρόπος για να ανανεωθείτε και να δημιουργήσετε μια χαρούμενη και καλοκαιρινή νότα στο σπίτι σας είναι τα λουλούδια.

Το My Fashion Land συγκέντρωσε tips και πληροφορίες για τα πιο δημοφιλή λουλούδια του καλοκαιριού ώστε να διαλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν.


Καλέντουλα 
Aυτά τα καλοκαιρινά λουλούδια ξεδιπλώνουν όλη τους την ομορφιά ακόμα και σε ημισκιερά σημεία. Φυτεύονται από τα μέσα Απριλίου και μετά. Χρειάζονται τακτική και ελαφριά ύγρανση, αφήνοντας το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Τοποθετήστε τα σε ηλιόλουστες έως ημισκιερές θέσεις και σε χώμα χουμώδες, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες με καλή στράγγιση. 



Γαρύφαλο
Κλασσικό και πάντα επίκαιρο. Έχει διάφορες ποικιλίες και μπορείτε να το φυτέψετε σε γλάστρα, σε παρτέρι στη γη, σε μπορντούρα. Αν επιλέξετε αυτά που ψηλώνουν, μπορείτε να τα κόβετε και να τα βάζετε σε ένα βάζο πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Διαλέξτε όμορφα χρώματα και αρώματα. 












Ηλίανθος 
Οι ηλίανθοι είναι τα αναμφισβήτητα φαβορί του καλοκαιριού. Ανθοφορούν από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Φυτεύονται σε ηλιόλουστες ζεστές και προστατευμένες από τον άνεμο θέσεις από τα μέσα Μαΐου και μετά, σε χώμα χουμώδες. Την περίοδο της ξηρασίας ποτίζετε με άφθονο νερό αλλά να αποφεύγετε τη στασιμότητα του νερού.





Πανσές 
Ανθοφορούν από τον Μάιο έως τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο ανάλογα με την ημερομηνία σποράς και την ποικιλία. Φυτεύονται σε θέσεις ηλιόλουστες έως ημισκιερες σε χώμα με καλή στράγγιση, χουμώδες.









Πετούνια 
Ανθίζουν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Οι μοντέρνες ποικιλίες της είναι ανθεκτικές στον καιρό και στον άνεμο. Έχουν όμως ευαισθησία σε ασβεστώδη εδάφη όποτε προτιμήστε ειδικό χώμα για πετούνιες. Φυτεύονται σε ηλιόλουστες αλλά και ημισκιερές θέσεις, κ είναι ιδανικές και για μπαλκόνια.







Γκαζάνια
Έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας από Μάρτιο έως τον Σεπτέμβρη και σε ζεστές περιοχές ανθίζει και το χειμώνα. Τα λουλούδια του είναι σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, κίτρινου και μπορντώ ή και διχρωμίες / τριχρωμίες των παραπάνω, μεγαλώνει γρήγορα και μπορείτε να το πολλαπλασιάσετε πανεύκολα με τον σπόρο – χνούδι που βγάζει. Πρέπει να το βλέπει ο ήλιος, αλλιώς τα λουλουδάκια δεν ανοίγουν.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top