Απαράβατες συνήθειες που θα πρέπει να τηρείται ευλαβικά τους καλοκαιρινούς μήνες


Η καλοκαιρινή ρουτίνα ομορφιάς θα πρέπει να προσαρμόζεται αντίστοιχα στις ανάγκες του ζεστού καιρού και του καυτού ήλιου. 

Δείτε ποιες συνήθειες δεν πρέπει να ξεχνάτε τους καλοκαιρινούς μήνες



Αντηλιακή προστασία
Θέλετε ένα υγιές δέρμα; Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Και όχι μόνο στην παραλία. Ο ήλιος επιταχύνει την γήρανση του δέρματος αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Αν σας αρέσει το φυσικό μαύρισμα, χρησιμοποιήστε αντηλιακές κρέμες με χρώμα (σαν βάση make-up) μέχρι να πάρει η επιδερμίδα σας το καλοκαιρινό χρώμα που τόσο επιθυμείτε. Θυμηθείτε, οι αντηλιακές κρέμες δεν εμποδίζουν το μαύρισμα, απλά το επιβραδύνουν λίγο μπλοκάροντας παράλληλα τις βλαβερές ακτίνες UV.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια αντηλιακή κρέμα κάθε μέρα. Λόγω των δραματικών κλιματολογικών αλλαγών ο δείκτης προστασίας δεν πρέπει να είναι μικρότερος του SPF 15. Μην ξεχνάτε επίσης να προμηθευτείτε με ένα lip balm με υψηλό δείκτη προστασίας που θα προστατέψει τα χείλη σας από την αφυδάτωση.

Γυαλιά ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι αξεσουάρ μόδας, είναι ανάγκη, ειδικά τις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια. Μην τα ξεχνάτε λοιπόν ποτέ. Προμηθευτείτε γυαλιά ηλίου από εξειδικευμένα καταστήματα οπτικών, με φακούς με φίλτρα UV και φυσικά με τον σκελετό που ταιριάζει στο πρόσωπό σας και θα σας κάνει να θέλετε να τα φοράτε όλη την ώρα. Εκτός από την προστασία του εσωτερικού του ματιού από τις ακτίνες του ήλιου τα γυαλιά ηλίου θα σας αποτρέψουν από το να μισοκλείνετε τα μάτια σας (κίνηση αυτόματη που γίνεται ακούσια για να προστατευτούν τα μάτια) γεμίζοντας μικρούλες ρυτίδες και αλληθωρίζοντας.
Καθαρισμός
Ο καθαρισμός της επιδερμίδας το καλοκαίρι είναι σημαντικότερη από κάθε άλλη εποχή καθώς ο ιδρώτας, το ξηρό περιβάλλον και η σκόνη είναι αυξημένα και επιβαρύνουν πάρα πολύ το δέρμα μας. Επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό που θα απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα χωρίς όμως να ξηραίνει το δέρμα. Μετά τον καθαρισμό μην ξεχνάτε ποτέ μια ελαφριά κρέμα ημέρας που θα συμπληρώσει την χαμένη από την ζέστη και τον ήλιο υγρασία του δέρματος.

Είναι επίσης καλό να κάνετε ένα απαλό peeling μια φορά την εβδομάδα. Αυτό βέβαια κατά μέσο όρο καθώς τα λιπαρά δέρματα μπορεί να χρειαστούν απολέπιση 1-2 μέρες νωρίτερα ενώ τα ξηρότερα μια φορά κάθε 15 ημέρες. Θα γίνω κουραστική αλλά μην παραλείψετε ούτε μετά την απολέπιση να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας με κρέμα ημέρας. Πολλές είναι εκείνες που λόγω της ζέστης και του ιδρώτα αισθάνονται ότι η κρέμα τους πέφτει «βαριά» και γι’ αυτό θεωρούν ότι το καλοκαίρι δεν είναι απαραίτητη η χρήση της όμως κάνουν λάθος. Το σωστό είναι να αλλάξουν την κρέμα που χρησιμοποιούσαν τον χειμώνα με κάποια «ελαφρύτερη» που θα έχει όμως όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top