Τα ωραιότερα παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Σε λίγο τα σχολεία κλείνουν και τα έρχεται η καλύτερη περίοδος του χρόνου …. Καλοκαιρίνες διακοπές !!!!  Τι γίνετε όμως όταν ο πρώτος ενθουσιασμός για την απόλυτη ελευθερία περνάει και αρχίζουν τα… «μαμά… βαριέμαι..»   Ο καλύτερος σύμμαχος για να εξασκήσουν το μυαλουδάκι τους και να ξεκολλήσουν  από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή είναι ένα βιβλίο που θα τους κρατήσει  αμείωτο το ενδιαφέρον. 

Εμείς ψάξαμε και σας προτείνουμε 5 βιβλία που θα κερδίσουν  και τους πιο δύσκολους μικρούς αναγνώστες.


Καλοκαίρι στην πόλη
Ένα 10χρονο αγόρι βαριέται αφάνταστα που θα μείνει στην πόλη καλοκαιριάτικα και αποφασίζει να γράψει το πρώτο του ημερολόγιο! 
"Αγαπητό ημερολόγιο, ονομάζομαι Πέτρος και δεν έχω ξαναγράψει ποτέ τις σκέψεις μου...ούτε δυο αράδες. Κοντεύω τα δέκα. Πέρυσι τα Χριστούγεννα σε έφερε η γιαγιά μου. Δεν είχαν βάλει την σύνταξή της στην τράπεζα και δεν μπορούσε να μου πάρει κάτι καλύτερο. Ήσουν τυλιγμένο με κόκκινες κορδέλες κάτω από το δέντρο. Αυτή η γιαγιά Φώφη, ημερολόγιο βρήκε να μου πάρει; Μα για κορίτσι με πέρασε;" Ο Πέτρος συνέχισε να γράφει κάνοντας πολλές μουντζούρες. Γύριζε στα περιθώρια του χαρτιού το στυλό του σκιτσάροντας συννεφάκια. Τα μάτια του ακολουθούσαν πιστά την φορά της πρόχειρης ζωγραφικής του, σε σημείο να ξεχνά για μερικά δευτερόλεπτα πως είχε αποφασίσει να γράψει! 


Ο φοβερός Φράνκι και η μυαλο-ρουφήχτρα

Όταν ο Φράνκι Μπλούιτ φέρνει πάλι έναν έλεγχο με όλα τα βασικά μαθήματα 
κάτω από τη βάση, οι γονείς του αποφασίζουν να τον στείλουν εσωτερικό. Στην αρχή τού αρέσει που δε θα έχει τους φρικτούς γονείς του πάνω από το κεφάλι του, αλλά μετά καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτό το σχολείο... Ο Φράνκι ανακαλύπτει πως ο διευθυντής, ο δόκτωρ Γκρι, έχει φτιάξει μια μηχανή μυαλο-ρουφήχτρα που κάνει τους μαθητές σαν ρομπότ με εγκέφαλο υπολογιστή! Με τη βοήθεια των φίλων του, της Νιτ και του Ουές, της τρελής Γαλλίδας νταντάς του, της Αλφονσίν, και του κανίς της που το λένε Κολέτ, ο Φράνκι θα προσπαθήσει να γλιτώσει το σχολείο του από το φρικτό μηχάνημα. Θα τα καταφέρει άραγε; Θα αποδείξει πως το "φ" δε σημαίνει "φρίκη" αλλά "φοβερός";


Θαλασσινό ταξίδι

Είναι δυνατόν; Μπορούν ποτέ τα Μούμιν να εγκαταλείψουν την Κοιλάδα τους; Το σπίτι τους το αγαπημένο; Και όμως: ακόμα και μια οικογένεια σαν αυτήν χρειάζεται κάποια στιγμή την αλλαγή του ταξιδιού. Όλοι μαζί, λοιπόν, φεύγουν και πηγαίνουν να ζήσουν σ’ ένα μικρό νησάκι στη μέση της θάλασσας. Σ’ ένα νησί όπου δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο ένας φάρος. Στο καινούργιο τους σπίτι θα δυσκολευτούν, θα βολευτούν, θα κάνουν πράγματα που δεν μπορούσαν και δεν τολμούσαν να κάνουν στην Κοιλάδα. Εξερευνώντας κι ανακαλύπτοντας το καινούργιο τους σπίτι η οικογένεια ανακαλύπτει και πολλά αναπάντεχα πράγματα για τον ίδιον τον εαυτό της. 


Το αίνιγμα του χαμένου cd player

Τι μυστήριο και τούτο: κάποιος έκλεψε το cd player που είχε αφήσει η Όλγα στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Ο Ορέστης, υπό τις οδηγίες του Σέρλοκ Χολμς-Θεμιστοκλή, αναλαμβάνει την έρευνα και οδηγείται στο συμπέρασμα ότι όλοι οι συμμαθητές, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έκαναν από ένα πέρασμα στη βιβλιοθήκη, άρα όλοι είναι ύποπτοι. Κι ενώ στο σχολείο επικρατεί το απόλυτο πανδαιμόνιο, ο Ορέστης αναδεικνύεται σε αστυνομικό δαιμόνιο... Ποιος να το 'λεγε ότι ένα χαμένο -ή μήπως κλεμμένο;- cd player θα γινόταν αφορμή να αποκαλυφθούν ένα σωρό μυστικά και ψέματα!



Δόκτωρ Πορδαλός: Η μεγάλη ληστεία του χρυσού

Η πιο ασφαλής τράπεζα του κόσμου βρίσκεται στο Λονδίνο και εσείς μπορεί ήδη να αναρωτιέστε για τι μιλάει αυτό το βιβλίο. Ωραία λοιπόν: για τη μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας! Ίσως τώρα απορείτε για το ποιος είναι αυτός που σχεδιάζει να ληστέψει την πιο ασφαλή τράπεζα του κόσμου; Πρόκειται για έναν ψηλό και σχεδόν τρελό δόκτορα, ένα ξύπνιο κορίτσι με κοτσίδες και ένα μικροσκοπικό αγόρι με καροτί μαλλιά. Αλλά γιατί στο καλό το κάνουν αυτό; Και τι σχέση έχει με τον τελικό ποδοσφαίρου της Αγγλίας; Η Μεγάλη ληστεία της τράπεζας μιλάει για την ασφαλέστερη τράπεζα του κόσμου, για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, για τον ακριβότερο ποδοσφαιριστή του κόσμου, για την καταστροφή του κόσμου – όχι, για σταθείτε, αυτό ήταν στο προηγούμενο βιβλίο. Αυτή τη φορά είναι πολύ χειρότερο. Τόσο χάλια, που κατά πάσα βεβαιότητα ποτέ, μα ΠΟΤΕ δε θα ξαναφάτε μακαρόνια με κιμά.



Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top