Στο χώρο του fitness μπαίνει η Microsoft με ένα smartwatch!

Μέχρι πρόσφατα ήταν η αυτοκράτειρα του software αλλά τώρα η Microsoft μπαίνει δυναμικά και στο χώρο του hardware αλλά και του fitness, με ένα smartwatch! Την είδηση έφεραν στο φως δημοσιεύματα με αφορμή πρόσφατη δημοσιοποίηση ευρεσιτεχνίας με το όνομα  «Wearable Personal Information System» που υποβλήθηκε το 2012 αλλά κατοχυρώθηκε πρόσφατα και περιγράφει μία μικρή συσκευή με οθόνη που εφαρμόζεται πάνω σε λουράκι για χρήση ως «έξυπνο ρολόι», η οποία θα μπορεί ωστόσο να αποσπάται από αυτό και να τοποθετείται σε άλλες συσκευές, όπως εξοπλισμό γυμναστικής.

Το smartwatch θα παρακολουθεί τη θέση και τη διαδρομή του χρήστη μέσω GPS, καθώς και την κίνησή του μέσω ειδικών αισθητήρων. Παράλληλα, θα παρακολουθεί τον χτύπο της καρδιάς, όπως και άλλες αντίστοιχες συσκευές.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Microsoft ξεκίνησε μία πρωτοβουλία με σκοπό τη μεταφορά/ έλευση των Windows σε μικρού μεγέθους συσκευές, στοχεύοντας στο αποκαλούμενο «Internet of Things». Το πρώτο software development kit (SDK) αναμένεται σχετικά σύντομα.
Σύμφωνα με ανάλυση της Forrester Research, σημαντικό ρόλο στο μέλλον των wearable υπολογιστών θα διαδραματίσει το λογισμικό τους. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των New York Times, η αναλύτρια της Forrester, Τζούλι Ασκ, εκτιμά ότι «η επιτυχία των wearables δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το hardware…η επιτυχία θα εξαρτηθεί από τις mobile εφαρμογές και το πόσο αποτελεσματικές θα είναι όσον αφορά στην αλλαγή ‘συμπεριφοράς’ τους, βάσει δεδομένων, της ‘οξυδέρκειάς’ τους και των προτεινόμενων ενεργειών πάνω στη χρήση φορητών συσκευών από τους καταναλωτές».



Στο μεταξύ, η Microsoft παρουσιάζει το νέο Surface Mini tablet στις 20 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, σε ένα κλειστό event μόνο για δημοσιογράφους. Το Surface 2 είναι ο απόγονος του Surface RT, του πρώτου tablet στην αγορά που έτρεχε την RT έκδοση των Windows 8. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ποιοτικό tablet, κατασκευασμένο από μαγνήσιο με διαστάσεις αντίστοιχες με αυτές των Android tablet που φορούν 10άρα οθόνη. Ο αντίπαλος του iPad Mini 2 και των Android mini tablets είναι πλέον έτοιμος να βγει στην επιφάνεια και να μάθουμε επιτέλους τι ετοίμαζε η Microsoft όλους αυτούς τους μήνες. 

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top