Καρπούζι, το βιάγκρα της φύσης!

Η αντίστροφη μέτρηση για να απολαύσουμε το δροσερό και άκρως καλοκαιρινό καρπούζι έχει αρχίσει. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα και τώρα Ιταλοί ερευνητές το αποκαλούν «βιάγκρα της φύσης», καθώς ο χυμός του είναι ευεργετικός για τη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Urology δείχνει ότι το αμινοξύ κιτρουλίνη, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο καρπούζι, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, χωρίς καμία παρενέργεια.

Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Προκειμένου να εξερευνήσουν τα πιθανά οφέλη του φρούτου σε άνδρες που αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φότζια χορήγησαν συμπλήρωμα κιτρουλίνης σε 24 άνδρες που αντιμετώπιζαν ήπια συμπτώματα ΣΔ. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 57 έτη.

Είναι γνωστό πως η κιτρουλίνη βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και κατ’ επέκταση στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.
Έπειτα από δίμηνη δοκιμή, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα συμπτώματα υποχώρησαν – με βάση την επίσημη κλίμακα αξιολόγησης Erection Hardness Score (EHS) – και μάλιστα το 50% των συμμετεχόντων κατάφερε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία στην κλίμακα χάρη στο συμπλήρωμα.



Παράλληλα, παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των σεξουαλικών επαφών ανά μήνα.

Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι υπογόνιμοι άντρες που εμφανίζουν ανωμαλίες στο σπέρμα μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με άντρες που έχουν φυσιολογικό σπέρμα, υποδεικνύει νέα έρευνα. Στην έρευνα, νέοι και μέσης ηλικίας άντρες που ήταν υπογόνιμοι επειδή είχαν αρκετά προβλήματα με το σπέρμα τους είχαν διπλάσιες πιθανότητες θανάτου σε διάστημα 8 ετών σε σύγκριση με άντρες που είχαν φυσιολογικό σπέρμα.
Η σχέση μεταξύ υψηλότερου κινδύνου θανάτου και ανωμαλιών στο σπέρμα ίσχυε και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο θανάτου ενός άντρα, όπως ηλικία και κατάσταση υγείας, περιλαμβανομένου του διαβήτη και της καρδιακής ανεπάρκειας.


Ο ερευνητής, Dr. Michael Eisenberg, του Stanford University School of Medicine, δήλωσε ότι η αιτία για τα ευρήματα δεν είναι γνωστή. Θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι άντρες με ανωμαλίες στο σπέρμα τείνουν να έχουν μη διαγνωσθέντα προβλήματα υγείας, που οδηγούν σε υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας.


Οι άντρες που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν σχετικά νέοι- μεταξύ 20 και 50 ετών- και προσπαθούσαν να κάνουν παιδιά, γεγονός που υποδεικνύει ότι ήταν υγιείς και σχεδίαζαν το μέλλον, δήλωσε ο Eisenberg.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top