Οι γόβες, τα μυστικά τους και η υγεία των ποδιών σας

Όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες χρειάζονται τουλάχιστον ένα ζευγάρι γόβες, είτε το ξέρουν είτε όχι. Και όλες χρειάζονται ένα ζευγάρι που θα μπορούν να το φοράνε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν χρειάζεται όμως να υποφέρετε! Αναφορικά με το ύψος του τακουνιού της γόβας, “ακούστε” και λίγο τα... πόδια σας! Μην επιλέγετε ό,τι πιο ψηλό υπάρχει.
Πολλοί σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι 
το μέγιστο ύψος τακουνιού –πάνω από το οποίο το παπούτσι δεν είναι πια άνετο– είναι τα 7 εκατοστά.
Σε αυτόν τον αριθμό φαίνεται πως βρίσκεται η χρυσή τομή άνεσης και εμφάνισης: το πόδι ανασηκώνεται αρκετά ώστε να φαίνεται πιο αδύνατο και γυμνασμένο, ενώ το περπάτημα δεν δυσκολεύει στο ελάχιστο. Μία άλλη συμβουλή που δίνουν οι σχεδιαστές μόδας έχει να κάνει με την αγορά τους. Όταν αγοράζετε γόβες, μην τις δοκιμάσετε μόνο στο μαλακό δάπεδο του καταστήματος, καθώς σίγουρα θα σας φανούν άνετες. Φροντίστε να κάνετε μια δοκιμή και σε σκληρό πλακάκι, ακόμα καλύτερα στο πεζοδρόμιο!

Μόνο έτσι θα έχετε σαφή εικόνα της άνεσης που προσφέρουν!




Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το μαρτύριο των ψηλών τακουνιών λίγο πιο υποφερτό. Ιδού συνοπτικά ορισμένες συμβουλές:

- Αγοράστε το σωστό μέγεθος και αποδεκτό ύψος.
- Αγοράσετε γόβες ένα νούμερο μεγαλύτερο.
- Επιλέξτε γόβες με στρογγυλή άκρη, ή τουλάχιστον όχι πολύ μυτερή. Εναλλακτικά επιλέξτε γόβες που είναι ανοιχτές μπροστά (peeptoes).
- Χρησιμοποιήστε αποσμητικό, καθώς απομακρύνει τις μυρωδιές και επίσης προλαμβάνει τις φουσκάλες. 
- Μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι συνεχώς, ιδίως όταν αυτό ασκεί πιέσεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ποδιού σας.
- Χρησιμοποιήστε προστατευτικά επιθέματα που μπορούν να κοπούν ξεχωριστά στο σωστό μέγεθος. 
- Περπατώντας διατηρήστε τους αστραγάλους σε κάθετη σχέση με το έδαφος, χωρίς να τους γέρνετε προς τα μέσα ή προς τα έξω.
- Απαλύνετε τις αιχμηρές άκρες. Αντί να υποφέρετε, προστατέψτε τα πόδια σας από την πίεση, το σκάψιμο από τα λουριά και βάζοντας άκρες με αυτοκόλλητες ταινίες σαν κι αυτές της φωτογραφίας.
- Επιλέξτε ένα πιο φαρδύ τακούνι, καθώς το στιλέτο μπορεί να φαίνεται κομψό, αλλά προσφέρει πολύ λίγα στο θέμα στήριξης. 

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top