Περιποιηθείτε σωστά τα πόδια σας εν όψει καλοκαιριού

Οι λιακάδες είναι εδώ και το καλοκαιράκι σε λίγες ημέρες θα μας χτυπήσει την πόρτα. Οι ανακατατάξεις στη γυναικεία γκαρνταρόμπα έχουν ήδη αρχίσει με τις πλέον επιβαλλόμενες να έχουν να κάνουν με τα παπούτσια και δη με τα πέδιλα που θα ξαναβγούν από τα κουτιά τους, ή που θα πάρουν τη θέση τους (ως νέα) στην γκαρνταρόμπα. Πριν όμως φορεθούν αυτά τα αγαπημένα γυναικεία παπούτσια, θεωρείτε ότι τα πόδια σας είναι αρκούντως περιποιημένα; Και δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά και υγείας.

Πρώτο σύμπτωμα οι «άγριες» φτέρνες με τις αλλεπάλληλες στρώσεις νεκρού δέρματος. Σε περίπτωση που οι φτέρνες δεν ενυδατώνονται για πολύ καιρό, το δέρμα γίνεται πιο σκληρό, πιο ξηρό και σταδιακά «σπάει».

Τότε είναι πιθανό να νιώσετε πόνο και πιθανώς να έχετε αιμορραγία. Δεν πρέπει επ ουδενί να χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα, καθώς είναι πιθανό, αν την έχετε ξαναχρησιμοποιήσει, να είναι γεμάτη βακτήρια, τα οποία θα εισβάλλουν στην περιοχή των πληγών προκαλώντας μόλυνση. Αντιθέτως, καλύτερα να  προτιμήστε μία κρέμα απολέπισης για τα πόδια, την οποία θα πρέπει να εφαρμόσετε στην περιοχή σε καθημερινή βάση, κατά τη διάρκεια του μπάνιου, για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, να ανακουφίσει την όποια φλεγμονή στην περιοχή και να την ενυδατώσει.


 


Για να μαλακώσετε, τις φτέρνες σας οι δερματολόγοι πάντοτε προτείνουν να απλώνετε στην περιοχή πλούσια ενυδατική κρέμα, η οποία να περιέχει βιταμίνες Α και Ε, καθώς και ουρία.
Ενα άλλο φαινόμενο, ή πάθηση που ταλαιπωρούν τα γυναικεία πόδια και που αποτελούν μεγάλο εχθρό των πέδιλων είναι οι κάλοι, οι οποίοι είναι πολύ πιο επίμονοι το καλοκαίρι, κυρίως λόγω των flat παπουτσιών που επιλέγονται για τις καθημερινές εμφανίσεις. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι κάλοι συνήθως σχηματίζονται στα πέλματα των ποδιών, ως αποτέλεσμα της τριβής και της πίεσης. Για να αντιμετωπίζετε τους κάλους πρέπει να τους τρίβετε και να τους αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο όσο πιο τακτικά μπορείτε ή -καλύτερα- να επισκέπτεστε κάποιον επαγγελματία που θα το κάνει για εσάς, ώστε να αποφύγετε πιθανό τραυματισμό.

Ενα από τα συνηθέστερα προβλήματα των ποδιών είναι οι φουσκάλες, οι οποίες μπορούν να προκληθούν είτε από κάποιο σοβαρό έγκαυμα, είτε από τα λουράκια των πεδιλών σας. Εάν λοιπόν εμφανιστούν φουσκάλες, έχετε δύο επιλογές: τις σπάτε ή δεν τις σπάτε!

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι το καλύτερο είναι να τις αφήνετε να περνούν μόνες τους, εφαρμόζοντας λίγη αντιβιοτική κρέμα που θα σας συστήσει ο φαρμακοποιός και καλύπτοντάς τις με ένα τσιρότο. Μια λύση για να αποφύγετε τις φουσκάλες, είναι να “ανοίγετε” τα πέδιλα που σας σφίγγουν. Μπορείτε να τα φορέσετε με κάλτσες και να τα περπατήστε για μερικές ώρες στο σπίτι, προκειμένου να χαλαρώσουν, ή να χρησιμοποιείτε ειδική κρέμα ποδιών που προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top