Επιλέξτε το μαγιό που σας ταιριάζει

Εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών και εξορμήσεων, ένα είναι το φλέγον ζήτημα που απασχολεί τις γυναίκες : η επιλογή του φετινού. Το κλειδί για μία σωστή αγορά είναι αρχικά να αποδεχθούμε το σώμα μας, αφήνοντας πίσω τις τύψεις για τις ατασθαλείες του ώστε να επιλέξουμε το σωστό μαγιό.

Γενικοί κανόνες
Διαλέξτε τα χρώματα και τα σχέδια σύμφωνα με το πόσο θέλετε να τονίσετε μια περιοχή ή να κρύψετε αντίστοιχα. Προτιμήστε τις μονοχρωμίες και τα σκούρα χρώματα αν θέλετε κάλυψη και τα floral, ριγέ και με κοψίματα μαγιό εάν θέλετε να δώσετε όγκο. Συνήθως τα μαγιό απο lycra κάνουν το σώμα να δείχνει πιο αδύνατο και έχουν καλύτερο κράτημα.

Σώμα αχλάδι: Στενό στήθος και πιο μεγάλη περιφέρεια
Αυτός είναι ο πιο χαρακτηριστικός σωματότυπος των μεσογειακών γυναικών.
Το σημαντικό εδώ είναι να μην τονίσετε την περιφέρεια. Για να ισορροπήσετε  τις γραμμές του σώματος μπορείτε να συνδυάσετε 2 διαφορετικά χρώματα. Επιλέξτε ένα έντονο και εντυπωσικό χρώμα στο πάνω μέρος ώστε να τραβάει την προσοχή και ένα σκούρο bottom. Προτιμήστε το κάτω μέρος του μαγιό να έχει κορδόνια ή να μην έχει ραφές, ώστε να μην πιέζεται η περιοχή.

Σώμα μήλο: Φαρδιά μέση και αδύνατα πόδια
Για αυτήν την περίπτωση  προτείνουμε σκούρα χρώματα κυρίως στην περιοχή της μέσης. Μια καλή λύση είναι τα ολόσωμα μαγιό ώστε να καλύψετε κοιλιά και περιφέρεια. Αν προτιμήσετε μπικίνι επιλέξτε ένα bottom που πιάνει πιο ψηλά στην μέση και στράπλες top που θα δώσει αρμονία στο σύνολο.

Σώμα κλεψύδρα: Τονισμένη μέση, πλούσιο στήθος και θηλυκή περιφέρεια
Αν ανήκετε σ’αυτήν την κατηγορία, είστε οι τυχερές τις παρέας, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου. Σε αυτόν το σωματότυπο ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα και η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από το πιο σημείο θέλετε να τονίσετε. Εάν θέλετε να προβάλετε τα πόδια σας επιλέξτε ένα μαγιό που είναι πιο παρτό στα πλάγια, ένα έχετε μεγάλο στήθος, φροντίστε το πάνω μέρος να σας στηρίζει καλά, ενώ εάν έχετε κανονικό στήθος επιλέξτε ένα τριγωνικό μπικίνι,

Σώμα plus size
Το πιο σημαντικό εδώ είναι η αγορά του σωστού νούμερου μαγιό. Ούτε πολύ στενό, ούτε πολύ φαρδύ. Επιλέξτε ολόσωμα μαγιό με γεωμετρικά σχέδια ώστε να υπογραμμίζουν σημεία του σώματος σας, π.χ. ένα μαύρο μαγιό με λευκό κόψιμο στη μέση. Επιλέγεται μαγιό που καλύπτουν την κοιλιά,έχουν καλό κράτημα.

Αθλητικό ή τριγωνικό σώμα: Μεγάλες πλάτες, μικρό στήθος, στενή λεκάνη
Για να φέρετε ισορροπία και να κάνετε το σώμα να δείχνει πιο θηλυκό επιλέξτε ένα μαγιό με κορδονάκι και έντονα χρώματα ή σχέδια και στο πάνω μέρος ένα στράπλες μαγιό ή ένα τριγωνικό μαγιό με ενίσχυση.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top