10 εύκολες και γρήγορες σπιτικές συνταγές για μάσκες προσώπου

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 10 κορυφαίες, πανεύκολες και το κυριότερο ανέξοδες συνταγές ομορφιάς. Σίγουρα θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

1. Αναμείξτε  2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (πλήρες) 2-3 σταγόνες φυσικό χυμό λεμόνι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε να δράσει για 10 με 15 λεπτά.

2. Ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με λίγο γάλα, αφήστε το για 15 λεπτά να στεγνώσει και θα απομακρύνει την λιπαρότητα από το πρόσωπό σας.

3. Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, τότε ένα μείγμα από σταφύλια, αβγά και λεμόνι είναι ό,τι
πρέπει για εσάς. Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και αφαιρέστε το με κρύο νερό.

4. Φτιάξτε ένα χυμό από δύο καρότα, τρεις κουταλιές της σούπας γάλα και μία γενναία κουταλιά λιναρόσπορο. Εφαρμόστε για 20 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι.

5. Χτυπάτε δύο ασπράδια αυγών και τα απλώνετε στο πρόσωπο, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Τα αφήνετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει το πρόσωπο να σας τραβά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και βάζετε ενυδατική κρέμα

6. Λιώστε μια ώριμη μπανάνα μεσαίου μεγέθους και φτιάξτε μια καλή πάστα, στη συνέχεια εφαρμόστε απαλά στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το μίγμα για 10 έως 20 λεπτά, ξεπλύνετε έπειτα με κρύο νερό.

7. Αναμείξτε δύο μέρη γάλα με ένα μέρος μαύρη ζάχαρη και λίγες σταγόνες βανίλιας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα απολέπισης σε όλο το σώμα. Για έξτρα ενυδάτωση, προσθέστε στο μείγμα έναν κρόκο αυγού.

8. Ανακατέψτε δυο κουταλάκια του γλυκού σποράκια ροδιού με 1 κουταλιά γιαούρτι και μία κουταλιά χυμό λεμονιού. Το απλώνουμε στο πρόσωπό και το αφήνουμε για 15 λεπτά . Στη συνέχεια το ξεπλένουμε καλά.

9. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση. Ρίξτε λίγη ζάχαρη στην επιφάνεια του ενός μισού και τρίψτε την επιφάνεια αυτή στην επιδερμίδα σας, για να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα. Κάντε το κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε και θα δείτε πως σταδιακά θα αρχίσουν να μειώνονται τα μαύρα στίγματα και η επιδερμίδα θα δείξει πιο λαμπερή.

10. Βάλτε 1/2 φλιτζάνι ρύζι σε ένα μπολκαι ρίξτε λίγο νερό στο μπολ σας ώστε να καλύψει το ρύζι και άλλα 5 εκατοστά πιο πάνω. Μετά  ανακατεύετε το ρύζι μέχρι το νερό να ασπρίσει. Στραγγίξετε το νερό σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο και η λοσιόν σας είναι έτοιμη. Περάστε με αυτήν το πρόσωπό σας μετά το καθαρισμό πρωί και βρά

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top