Lix : Στυλό ακριβείας που σχεδιάζει στον αέρα 3D κατασκευές, χωρίς χαρτί!

Το να περιγράψει κανείς τι ακριβώς είναι το Lix είναι ταυτόχρονα εύκολο, αλλά και δύσκολο. Θυμίζει το τριδιάστατο στυλό - εκτυπωτή, 3Doodler, αλλά είναι διαφορετικό. Και σίγουρα πιο εντυπωσιακό.  Όπως περιγράφεται από τον δημιουργό του Anton Suvorov στο Kickstarter, το Lix είναι ένα στυλό ακριβείας για επαγγελματίες, που επιτρέπει στο χρήστη να σχεδιάζει στον αέρα, 3D κατασκευές, χωρίς να απαιτείται χαρτί.
Ο Anton Suvorov υποστηρίζει ότι το Lix είναι πολύ πιο εύχρηστο από το 3Doodler, είναι πιο μικρό, πιο καλοσχεδιασμένο, πιο ακριβές και το κυριότερο δεν χρειάζεται παροχή ρεύματος για να λειτουργήσει, αφού τροφοδοτείται μέσω ενός απλού USB που βρίσκεται σε κάθε υπολογιστή.
 Στην ουσία πρόκειται για ένα στυλό- τρισδιάστατο εκτυπωτή, που συνδέεται με υπολογιστή και δίνει στον χρήστη του τη δυνατότητα να «ζωγραφίζει στον αέρα», χρησιμοποιώντας ως υλικό PLA ή ABS. Δεν απαιτείται κάποιο πρόγραμμα για τη λειτουργία του – απλά το χέρι του χρήστη. Το πλαστικό παγώνει γρήγορα, με αποτέλεσμα η κατασκευή να παραμένει στερεή.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόχος χρηματοδότησης που είχε θέσει η εταιρεία ήταν 30.000 λίρες Αγγλίας καλύφθηκε σε δύο ώρες στο Kickstarter, ενώ μέσα σε δύο μέρες κατάφερε να συγκεντρώσει το πενταπλάσιο ποσό!
Την ίδια στιγμή, φοιτητές του Jerusalem College of Technology (ZUtA Labs Ltd) δημιούργησαν έναν μικρό φορητό εκτυπωτή «τσέπης», ο οποίος τοποθετείται πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και χρησιμοποιεί τεχνολογία inkjet για να εκτυπώνει λέξεις και εικόνες, ανεξαρτήτως του μεγέθους της σελίδας ή τη συσκευή με την οποία είναι συνδεδεμένος.


Το Mini Mobile Robotic Printer/ Pocket Printer βρίσκεται και αυτό στο Kickstarter, με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματοδότησης ύψους 400.000 δολαρίων.

Το Mini Mobile Robotic Printer/ Pocket Printer φορτίζεται μέσω καλωδίου Micro-USB και μπορεί να λειτουργεί για χρονικό διάστημα μίας ώρας, ενώ, κατά τους κατασκευαστές του, διαθέτει μελάνη για εκτύπωση 1.000 σελίδων. Συνδέεται με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth.
Η τριδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Στη τριδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, κυρίως κεραμικά και πολυμερή. Όπως αναφέρεται στη Wikipedia, oι τριδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή φυσικών μοντέλων και πρωτοτύπων από σχεδιαστές, μηχανικούς και ομάδες ανάπτυξης νέων προϊόντων, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν μέρη και εξαρτήματα από διάφορα υλικά, με διαφορετικές μηχανικές και φυσικές ιδιότητες και συχνά σε μια ενιαία διαδικασία κατασκευής.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top