Crossfit: Τι είναι αυτό;



crossfit no moreΕίναι λίγο δύσκολο να το έχετε ακούσει αν δεν πηγαίνετε γυμναστήριο, καθώς πρόκειται για πολύ πρόσφατη μόδα στον χώρο του fitness. Η αλήθεια, επίσης, ότι εκείνοι που έχουν δοκιμάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής πολύ συχνά συμφωνούν ότι... διαφωνούν. Άλλοι γίνονται στην πορεία φανατικοί οπαδοί του και άλλοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν ξανά τη λέξη crossfit.
Επιπλέον, καλό είναι να μάθετε ότι σε αυτή την άσκηση οφείλουν τα καλογυμνασμένα τους κορμιά πολλοί stars του Χόλιγουντ, όπως οι Jessica Alba, Cameron Diaz και Jessica Biel.
  
Τι είναι τελικά το crossfit;
Αν βαριέστε να κάνετε μόνο ένα πράγμα για να γυμνάζεστε ή αν σας αρέσουν σχεδόν όλοι οι τρόποι άσκησης, το crossfit είναι σίγουρα για εσάς. Πρόκειται στην ουσία για ένα είδος προπόνησης που έχει λίγο απ' όλα. Από ασκήσεις ενόργανης και βάρη μέχρι τρέξιμο. Στόχος του είναι να γυμναστεί όλο το σώμα μέσα από μια προπόνηση που εκ πρώτης όψεως φαίνεται τυχαία - χωρίς να είναι φυσικά. Παρότι δείχνει πολύ απαιτητική, απευθύνεται σε όλους, αρκεί να μην έχουν σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες και τη φυσική κατάσταση των ασκουμένων, και δεν αποσκοπεί απλώς στην εκγύμναση, αλλά και στη βελτίωση της ισορροπίας, της ευλυγισίας και της αντοχής εκείνων που το επιλέγουν.

4 πράγματα που δεν ξέρετε για το crossfit
1) Αν σας θυμίζει στρατιωτική εκπαίδευση, δεν έχετε και πολύ άδικο. Το πρόγραμμα, το οποίο επινόησε ο Greg Glassman, πρώην γυμναστής και personal trainer, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο αστυνομικό τμήμα της Σάντα Κρουζ για την εκπαίδευση των αστυνομικών. Πλέον πολλές ακαδημίες στρατιωτικών και ειδικές ομάδες καταστολής χρησιμοποιούν το crossfit για την προπόνησή τους.
2) Οι προπονήσεις έχουν διάφορα ονόματα. Άλλοτε γυναικεία γιατί, σύμφωνα με τον Glassman, οι γυναίκες είναι αυτές που σπέρνουν πάντα τον όλεθρο στο πέρασμά τους - μεταφορικά πάντα. Άλλοτε πάλι έχουν ονόματα στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη.
3) Όσο και αν δεν το περιμένει κανείς, η πλειονότητα όσων επιλέγουν το crossfit για την προπόνησή τους είναι γυναίκες. Συγκεκριμένα, στην Αμερική το ποσοστό τους φτάνει το 60%.
4) Για να ανοίξει κάποιος γυμναστήριο με προγράμματα crossfit, πρέπει να περάσει από συηκεκριμένη διαδικασία και να έχει κάνει τα απαραίτητα σεμινάρια.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top