Τα πιο συχνά λάθη όταν πλένετε το πρόσωπό σαςcleansing-the-skinΔεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αυτή η φράση τα λέει όλα σχετικά με το πώς πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας. Παρόλο που φαίνεται μια πολύ απλή διαδικασία -και είναι-, ο καθημερινός καθαρισμός και η φροντίδα του προσώπου πολύ συχνά δεν γίνονται σωστά, με συνέπεια ακόμα και να βλάπτει την επιδερμίδα σας. Ο λόγος, απλός. Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε μερικά πολύ βασικά λάθη που σαμποτάρουν την προσπάθειά μας για υγιές και απαλό δέρμα. Τα συνοψίσαμε και σας τα παρουσιάζουμε:


Δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε
Είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος. Όσο κουρασμένες και αν είστε και όσο ελαφρύ μακιγιάζ και αν φοράτε, το ντεμακιγιάζ είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάτε να κάνετε. Όταν κοιμάστε βαμμένες οι πόροι του δέρματος δεν αναπνέουν σωστά και καταστρέφεται το κολλαγόνο της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση.
Δεν χρησιμοποιείτε το σωστό σαπούνι
Δεν ταιριάζουν όλα τα σαπούνια σε όλα τα δέρματα. Δοκιμάστε μερικά πριν καταλήξετε στο κατάλληλο για την επιδερμίδα σας. Το πιο σημαντικό είναι να μην είναι «σκληρό» και να την αφήνει ενυδατωμένη.
Το παρακάνετε με το πλύσιμο και την απολέπιση
Αν πλένετε συνέχεια το πρόσωπό σας μέσα στην ημέρα, καλό είναι να ξέρετε ότι αυτό μπορεί επίσης να γεράσει πιο γρήγορα το δέρμα σας. Δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, είναι υπεραρκετές.
Το ίδιο ισχύει και για την απολέπιση. Πρέπει να γίνεται το πολύ δύο φορές την εβδομάδα, γιατί διαφορετικά προκαλεί ερεθισμούς, ακόμα και σπυράκια.
Πλένεστε με πολύ ζεστό νερό
Ιδίως τον χειμώνα είναι δύσκολο να ανεχτείτε το χλιαρό ή και το κρύο νερό, με αποτέλεσμα να πλένεστε με σχεδόν καυτό νερό, που όλοι ξέρουμε πως δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα.
Χρησιμοποιείτε μόνο μαντιλάκια καθαρισμού
Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι τα μαντιλάκια καθαρισμού είναι στην ουσία μια λύση για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας όταν δεν έχετε σαπούνι. Επομένως δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά σε αυτά για τον καθαρισμό του προσώπου σας, κυρίως επειδή δεν καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα,

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top