Ταξιδιωτικές οδηγίες για μέλλουσες μαμάδες



PregnantWomanStripedShirt660Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, η αντίληψη που επικρατούσε ήταν ότι οι έγκυες γυναίκες έπρεπε να είναι κατά κάποιον τρόπο... εσώκλειστες.
Θεωρούνταν υπερβολικό έως ακόμα και επικίνδυνο να έχουν διάφορες δραστηριότητες, καθώς έπρεπε να κινούνται όσο το δυνατόν λιγότερο, αφού οι κίνδυνοι παραμόνευαν... παντού.
Εννοείται, βέβαια, ότι τα πράγματα πλέον είναι εντελώς διαφορετικά. Μια έγκυος μπορεί να κάνει ό,τι και οι υπόλοιπες γυναίκες -εφόσον είναι υγιής και δεν υπάρχουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της-, να μετακινείται όσο θέλει και, φυσικά, να ταξιδεύει όπου θέλει

Αρκεί να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη και να γνωρίζει ορισμένους βασικούς κανόνες ασφαλείας.
Έτσι, λοιπόν, αν ταξιδεύεις...

Με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή τρένο...
...πρώτα απ' όλα μην ξεχνάς σε καμία περίπτωση τη ζώνη ασφαλείας - που δεν πρέπει να πιέζει την κοιλιά σου. Επίσης είναι σημαντικό να κάθεσαι δίπλα σε παράθυρο για να παίρνεις αέρα, γιατί, ιδίως στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης οι ζαλάδες και οι ναυτίες είναι πολύ συνηθισμένες. Αν το ταξίδι είναι πολύωρο, προσπάθησε να σηκώνεσαι από τη θέση σου και να περπατάς, όσο γίνεται βέβαια. Με το αυτοκίνητο τα πράγματα είναι πιο εύκολα, γιατί έχεις τη δυνατότητα να κάνεις στάσεις όσο συχνά θέλεις.

Με πλοίο
Αν ένιωθες ναυτία πριν μείνεις έγκυος στα ταξίδια με πλοίο, σκέψου ότι τώρα θα ταλαιπωρηθείς ακόμα περισσότερο, εφόσον διανύεις το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου. Γενικά, οι πολιτικές των ακτοπλοϊκών εταιριών για τις εγκύους δεν είναι ίδιες, οπότε, ιδίως αν το ταξίδι είναι μεγάλο, καλύτερα να έχεις μαζί σου μια βεβαίωση από τον γιατρό σου και την πιθανή φαρμακευτική αγωγή για τις ζαλάδες.

Με αεροπλάνο
Γενικά, υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι απαγορευτικά για τις εγκύους, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν το ταξίδι σε όλες τις εγκύους μέχρι 36 εβδομάδων, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της πτήσης.
Φυσικά, πριν προγραμματίσεις το ταξίδι σου πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσεις τη συμβουλή του γιατρού σου. Και, βέβαια, αν σου το απαγορέψει δεν πρέπει με τίποτα να τον παρακούσεις. Απλώς, αν το ταξίδι είναι μεγάλο, δηλαδή πάνω από 5 ώρες, πρέπει να είσαι σωστά προετοιμασμένη. Πρέπει να πίνεις αρκετά υγρά και να έχεις προμηθευτεί τις κατάλληλες ελαστικές κάλτσες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσεις θρομβώσεις.

Επίσης:
1) Βγάλε τα παπούτσια σου και κούνα τα πόδια σου κυκλικά, για να ξεμουδιάσουν.
2) Έχε μαζί σου το τηλέφωνο του γιατρού σου, του νοσοκομείου στην περιοχή που θα πας, καθώς και τις πρόσφατες εξετάσεις σου, σε περίπτωση που σου ζητηθούν.
3) Μην ξεχνάς την αντηλιακή κρέμα, το καπέλο και τα γυαλιά σου, αν κάνει ζέστη.
4) Φόρα άνετα ρούχα.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top