Οι τάσεις του 2014 στα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου του 2014 είναι με πολύ απλά λόγια statement. 
Όχι ότι δεν ήταν και τα προηγούμενα χρόνια, όμως η φετινή σεζόν θέλει να γυαλιά ηλίου να έχουν άποψη - και ενδεχομένως περισσότερες από μία... απόψεις!
Μεγάλα ή μικρά, στρογγυλά, τετράγωνα, με έντονες γωνίες, σε σχήμα πεταλούδας σαν εκείνα που φορούσε η θρυλική ντίβα Audrey Hepburn στις ταινίες της, που προσδίδουν θηλυκότητα και αποπνέουν chic & classic διάθεση στο look, τα γυναικεία γυαλιά ηλίου αυτή τη σεζόν τονίζουν τις αντιθέσεις με τις υπερβολές και τα εκκεντρικά σχήματα να κλέβουν την παράσταση.

Φέτος, το χρώμα κυριαρχεί και η πολυχρωμία επηρέασε ορισμένους από τους μεγαλύτερους οίκους και κατέκτησε μερικά από τα ωραιότερα γυαλιά της σεζόν με τον Armani, τον Galliano και τον οίκο D&G να προτείνουν χρωματιστά γυαλιά όχι μόνο στο σκελετό, αλλά και στους ίδιους τους φακούς.

Μαι άλλη τάση που επιστρέφει δυναμικά από το παρελθόν είναι οι φακοί καθρέφτες. Αν και μας έρχονται από άλλες εποχές, στα περισσότερα fashion shows οι σχεδιαστές να συνδύασαν με μοντέρνους σκελετούς, δίνοντας ένα άκρως μοντέρνο αποτέλεσμα. Πολύ φοριέται φέτος και η ταρταρούγα, η οποία επίσης είχε ξεχαστεί για κάποια χρόνια. Οι Dsquared τη συνδυάζουν με χρώμα και τον μοντέρνο σχεδιασμό της μάσκας, ενώ αρκετοί οίκοι όπως ο D&G προτείνουν μια αρκετά διαφορετική ταρταρούγα που δεν περιορίζεται στο κλασικό καφέ και μπεζ χρώμα.



Επίσης βλέπουμε να επιστρέφουν στα γυαλιά ηλίου τα pop 80’s, τα φυσικά χρώματα, τα στρογγυλά γυαλιά του Χάρι Πόττερ, το tecno-chic στυλ, τα γυαλιά που φοριούνται κάτω από τα φρύδια, το vintage και το burlesque στυλ αλλά και οι επιρροές από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές της μόδας.
Επίσης θα δείτε φέτος γυαλιά ηλίου χειροποίητα, με ξύλινο σκελετό. Είναι μία μια νέα και πρωτότυπη τάση στα γυαλιά ηλίου, η οποία στο εξωτερικό έχει φανατικούς οπαδούς. Τώρα αρχίζουμε να τα βλέπουμε και στην Ελλάδα, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Κατασκευάζονται συνήθως στο χέρι και δέχονται ειδική επεξεργασία, ώστε να αποκτήσουν ανθεκτική μορφή. Στην Ελλάδα μια πολύ καλή προσπάθεια γίνεται από μία νέα εταιρεία  με έδρα την όμορφη Σύρο.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top