11 υγιεινά σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες


17150051 shutterstock 146669681.limghandlerΤι μέρες του Πάσχα το ρίξαμε λίγο πολύ όλοι έξω και δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στις παχυντικές λιχουδιές τους, τα τσουρέκια, τα κουλούρια και τη μαγειρίτσα. Αν, όμως προσέξουμε λίγο τη διατροφή μας, τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα, θα μπορέσουμε να φορέσουμε και πάλι το στενό μας τζιν.





Ομελέτα
Με ένα ολόκληρο αυγό και ακόμα ένα ασπράδι. Αν τη φτιάξετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ένα κουταλάκι λάδι, στο οποίο θα τσιγαρίσετε μικρά κομματάκια πιπεριάς και λίγο κρεμμύδι, θα έχετε ένα γεύμα με σχεδόν 200 θερμίδες.

Φρουτόκρεμα
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μήλο, ένα πορτοκάλι και δύο μπισκοτάκια πτι μπερ, που θα χτυπήσετε καλά στο μπλέντερ. Πολύ χορταστικό!

Γιαούρτι με μαρμελάδα ή μέλι
Αρκεί το γιαούρτι να είναι με χαμηλά λιπαρά, που έχει σχεδόν 120 θερμίδες, και να βάλετε μία κουταλιά μέλι (60 θερμίδες) ή μία κουταλιά μαρμελάδα (50 θερμίδες).

Ψητή πατάτα
Συγκεκριμένα, μια ψητή γλυκοπατάτα μετρίου μεγέθους, με ένα κουταλάκι λάδι, αλάτι και πιπέρι έχει μόλις 160 θερμίδες.

Σοκολατένιες ελιές
Αν θέλετε να φάτε οπωσδήποτε κάτι γλυκό, τις ίδιες θερμίδες με τη γλυκοπατάτα έχουν 24 ελιές από μαύρη σοκολάτα, γεμιστές με αμύγδαλο.

Φρυγανιές με ελιές
Μερικές ελιές με δύο φρυγανιές θα κόψουν την πείνα σας και έχουν λιγότερες από 200 θερμίδες.

Smoothie από φρούτα
Βάλτε στο μπλέντερ τα αγαπημένα σας φρούτα και χτυπήστε τα καλά με λίγο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Πολύ υγιεινό σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες.

fitness-bar-e1278271178947Μπάρες δημητριακών
Είναι πολύ χορταστικές και υγιεινές, ωστόσο δεν έχουν όλες λίγες θερμίδες. Γι' αυτό προτιμήστε καλύτερα εκείνες που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ, γιατί στη συσκευασία γράφουν πόσες θερμίδες έχουν (συνήθως κάτω από 200).

Μίνι ντάκος
Πάρτε ένα παξιμάδι περίπου 40 γραμμαρίων και βρέξτε το για να μαλακώσει. Κατόπιν βάλτε από πάνω δύο φέτες ντομάτα και λίγη τριμμένη φέτα. Ένα πολύ χορταστικό σνακ που δεν ξεπερνάει τις 200 θερμίδες.

Φυστίκια Αιγίνης
Αρκεί να είναι ανάλατα. Περίπου 50 φυστίκια Αιγίνης έχουν 170 θερμίδες.

Παγωτό σορμπέ
Επειδή η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει αισθητά και μπορεί να πεθυμήσατε ένα παγωτάκι, το σορμπέ είναι η καλύτερη λύση. Δεν έχει καθόλου λιπαρά και ένα φλιτζάνι περιέχει περίπου 200 θερμίδες.

Like This Post? Please share!

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Leave a Reply

Scroll to top